Deputatul ALDE Timiș Marian Cucșa, acuzații dure la adresa generalului Florian Coldea....

Deputatul ALDE Timiș Marian Cucșa, acuzații dure la adresa generalului Florian Coldea. De ce se declară jignit

0
DISTRIBUIȚI

Marian CucșaAcuze dure lansate de deputatul ALDE Timiș Marian Cucșa la adresa generalului Florian Coldea, fost adjunct al Serviciului Român de Informații. Vicepreședinte al Comisiei de Control a SRI, Marian Cucșa s-a declarat jignit de atitudinea avută de Coldea în timpul audierilor din comisie. Cucșa pune totul pe seama delăsării cu care predecesorii din Comisia de control a SRI au verificat activitatea instituției. Membru în aceeași comisie a fost și fostul premier Sorin Grindeanu, între 2012 și 2016, pe vremea când era deputat PSD Timiș.

„Totodată, personal, mă declar profund nemulțumit de răspunsurile oferite de domnul Coldea. Am avut impresia că acesta trăiește într-o realitate paralelă, îi contrazice pe toți specialiștii din justiție care au atras atenția că aceste protocoale sunt ilegale și încalcă Constituția și Codul de procedură penală. A părut că am asistat la o continuare a declarațiilor doamnei Kovesi: nu e vorba de colaborare, e vorba de cooperare, nu e vorba de echipe mixte, e vorba de echipe comune.


Parcă am văzut un scenariu pus la punct de către artizanii binomului SRI – DNA din ultimii ani, într-o ultimă încercare a lor de a-i minți pe români. Protocolul încheiat de către SRI cu Parchetul General conține încălcări flagrante ale procesului penal, eludând principii prevăzute în legea fundamentală a țării, dar și în legislația penală. Acest lucru nu îl spun eu, îl spun specialiștii din domeniu, cei care se declară revoltați de ceea ce a făcut binomul Coldea – Kovesi și pe care îi acuză pentru situația gravă în care se află justiția din țara noastră. Astăzi, încrederea românilor în justiție a scăzut vertiginos tocmai din cauza acțiunilor pe care persoane precum fostul prim-adjunct al SRI și actuala șefă a DNA le-au întreprins împotriva statului de drept, împotriva oricăror norme democratice, încălcând drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor”, a transmis Cucșa printr-un comunicat de presă.

Deputatul este de părere că Florian Coldea încearcă să ascundă detalii privind protocoalele încheiate între serviciile secrete și diverse instituții ale statului. Cucșa susține că generalul se străduiește „din răsputeri să ascundă realitatea și adevărul care au ieșit la suprafață, să ascundă vinovăția de a fi creat în România un sistem paralel de putere de tip stalinist, din perioada anilor `50 – `60, în care deciziile erau luate de tandemul securitate – procuratură. În același timp, dacă vorbim de Florian Coldea trebuie să analizăm și acțiunile pe care le-a întreprins SRI împreună cu celelalte instituții din justiție. Șefa DNA a subjugat justiția serviciilor, a pus parchetele în slujba SRI-ului, sporind puterile acestuia peste cele prevăzute de lege.Un lucru este evident și anume că în România trebuie să demareze un proces de reformare a justiției, care să asigure o independență reală a magistraților, ca într-un adevărat stat de drept, în care nu există nicio posibilitate de implicare a serviciilor de informații în activitatea magistraților”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.