Deputatul Pavel Popescu, critici la adresa Guvernului privind migranții ilegali din Timișoara

Deputatul Pavel Popescu, critici la adresa Guvernului privind migranții ilegali din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL Timiș Pavel Popescu critică în termeni duri lipsa de reacție a Guvernului României față de problema migranților care ajung ilegal în România, tranzitând ilicit granița și ajungând în Timișoara.


Conform unor statistici ale Poliției Locale Timișoara în 2017 peste 300 de transfugi intrați ilegal în țară au fost prinși la Timișoara.

„Noi am ajuns ca timișoreni să fim numiți de presa germană hub al infracționalității din punct de vedere al traficului de migranți în condițiile în care în 2015 Germania a încălcat tot ce înseamnă tratare de frontieră și de Spațiu Schengen importând peste un milion de migranți. În momentul acesta nemții ne spun că noi suntem vinovați și mi s-a părut o dovadă de ipocrizie și m-a deranjat că nimeni nu a luat atitudine și mă refer aici la Executiv”, a declarat Pavel Popescu.

Deputatul spune că numărul de călăuze identificate de oamenii legii a crescut de la an la an, ca dovadă că fenomenul migrației ilegale ia amploare în România. „Nu au fost raportate incidente vizavi de astfel de persoane când am interpelat Ministerul de Interne. Ni s-a spus că la nivel de Inspectorat General de Poliție de Frontieră a fost identificat acest risc și au fost luate măsuri intense de combatere a fenomenului pe tot parcursul anului. Ceea ce este interesant este că în 2013 au fost identificate zece persoane ca fiind traficanți de migranți, în 2017 am ajuns la 51”, a mai spus Popescu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.