Informatica Timișoara a dat lovitura la Deva în ultimele secunde. Bănățenii au...

Informatica Timișoara a dat lovitura la Deva în ultimele secunde. Bănățenii au devenit favoriți la calificarea în finala campionatului

0
DISTRIBUIȚI

Succes extrem de important în play-off pentru formația pregătită de Robert Lupu. Informatica Timișoara s-a impus dramatic în derby-ul de la Deva, cu Autobergamo, scor 1-0, în urma unei lovituri de la 10 metri convertite de brazilianul Deco. Hunedorenii au dominat finalul partidei, dar nu au putut să egaleze în cele doar 3,5 secunde rămase din meci la reluarea balonului în joc. În urma acestui joc alb-violeții au devenit liderii Seriei I a play-off-ului.

Deși alert, cu destule ocazii, cele două rivale vestice păreau blocate la 0-0. Arbitrajul lui Bogdan Sorescu a asigurat poate și un mediu mai calm față de alte întâlniri. În prima parte Savio, de la timișoreni, nu a putut profita de o eroare și a lobat peste poartă. Imediat Florin Matei a irosit o șansă bună pentru deveni.


Iar gazdele au avut și o bară în finalul primei părți.

La reluare jocul a rămas închis, pe tabelă, cu trecerea timpului bănățenii au fost primii care au acumulat cinci faulturi, au devenit mai precauți, dar în final l-au comis și pe al șaselea. Mai era un minut și jumătate din meci când Florin Matei l-a avut în față de la 10 metri pe portarul de rezervă, Voin, intrat special pentru asemenea execuții. Bănățeanul a apărat penalty-ul, dar acesta s-a repetat și el a văzut cartonașul galben pentru că a ieșit prea repede din poartă. Scenariul s-a repetat, dar de această dată jocul a continuat. Obadă a mai avut o șansă înainte de ”numărul” lui Savio Valadares. Brazilianul românizat a luat ultima acțiune a Informaticii pe cont propriu, i-a înșirat pe hunedoreni, dar în momentul execuției finale a fost jenat și a obținut faultul 6 în dreptul celor de la Autobergamo.

Spre deosebire de Matei, Deco a găsit soluția ideală de la 10 metri, marcând cu un șut pe jos în stânga portarului. Autobergamo nu a mai avut timp de reacție și a cedat totodată și fotoliul de lider în Seria I a play-off-ului. Informatica, acum cu șapte puncte în cont, a devenit favorită la accederea în finala campionatului. Deva a rămas la cota 6. Ambele mai au însă întâlnirea directă din Banat, precum și câte un joc cu Poli Iași, care nu mai poate răsturna calculele, are zero puncte. Moldovenii au fost învinși, în primele două runde, atât de Informatica, dar și de Deva, cu același scor (6-3).

Informatica Timișoara (juc. folosiți): Iancu, Voin – Rakic, Simic, Savio, F. Oliveira, Araujo, Deco, Lupu. Antrenor: Robert Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.