Dimineți creative cu Amalia Gaiță: „Am realizat că vulnerabilitatea nu înseamnă slăbiciune,...

Dimineți creative cu Amalia Gaiță: „Am realizat că vulnerabilitatea nu înseamnă slăbiciune, ci curajul de a te expune exact așa cum ești“ FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-213884826">

După ce la sfârșitul anului trecut artista timișoreană Amalia Gaiță și-a lansat albumul de debut cu un concert memorabil, creatoarea discului „Melting Sun“ a revenit în fața publicului într-o ipostază interesantă, în cadrul unei întâlniri desfășurate la Ambasada. Creative Mornings presupune o serie de întâlniri matinale care vizează în special domeniul creativ. Aceste întâlniri care se întâmplă în orase din întreaga lume au ajuns și în Timișoara, într-un mediu relaxat și prietenos.

„Pe la începutul lunii martie, Andreea Tako îmi propunea să țin un discurs la Creative Mornings Timișoara. Tema avea să fie curajul. Atât tema, cât și invitația m-au bucurat enorm. Deși foarte de dimineață, Ambasada s-a umplut de oameni deschiși spre dialog și conexiune, chestie tare faină astăzi, într-o lume atât de virtualizată. Așa cum îi spune și numele, chiar a fost o dimineață cât se poate de creativă. Am povestit despre curiozitatea care te atinge mereu la început de drum, la fel și despre entuziasmul creator. Până la urmă, totul este despre vis, curaj și asumare“, ne-a declarat artista.

Pasionată de muzică de mică, Amalia Gaiță și-a făcut un nume atât pe scenă, cât și în domeniul fotografiei. Pentru ea, autocaracterizată ca o persoană introvertită, muzica a fost întotdeauna cel mai la îndemână mijloc de exprimare.

„Muzica a fost prima mea pasiune, iar de pe la 6 ani, părinții mei au avut inspirația să mă înscrie în tot felul de cercuri de muzică. În liceu am cochetat cu fotografia, mai ales cea de portret și fashion. Am început să îmi pozez colegele de liceu, făcandu-le prima oară fotografii pentru profilul de hi5, iar mai apoi pentru cel de Facebook. Mi-am luat curaj și m-am înscris la Facultatea de Arte, unde am întâlnit oameni noi, am înțeles ce înseamnă studiul individual și autocritica. am deschis o firmă împreună cu Cristina Precupas. Îmi amintesc cu plăcere și amuzament cum ne-am făcut primul studio foto, înghesuit într-una din camerele Cristinei de acasă, confecționând cu puținii noștri bani, primele reflectoare din cuiere de lemn și fundaluri foto din pânze cusute de mama, care seșsifonau într-o veselie. Am înțeles cât de important este să îți faci timp pentru proiectele personale, așa că in 2014 am început cel mai important proiect al meu de fotografie conceptuală, A bird’s year, pe care l-am expus în țară și străinătate. Am realizat că vulnerabilitatea nu înseamnă slăbiciune, ci curajul de a te expune exact așa cum ești, cu bune și cu rele. Până la urmă, curajul nu e altceva decât asumare. Ce am simțit că am făcut în ultimii ani e să caut mai mult în mine, decât în afară.“, spune Amalia Gaiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.