Directorul timișorean al TAROM: „Am avut parte de amenințări”. Când vor fi...

Directorul timișorean al TAROM: „Am avut parte de amenințări”. Când vor fi deschise noi rute și cum se reduc pierderile companiei

0
DISTRIBUIȚI

Wolff Werner Wilhelm

Cifrele companiei de stat TAROM încep să arate din ce în ce mai bine, însă până la o redresare completă drumul este lung, așa cum spune și directorul Werner Wolff, timișoreanul instalat la conducere la finalul lunii noiembrie a anului trecut.

Invitat la emisiunea „100 de minute” de la Antena 3, acesta a vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină și despre modul în care a reușit să aducă și plusuri în statistica TAROM. „Cred că este un inamic invizibil, cinci luni nu ajung ca să definești inamicul numărul 1 al acestei companii. Există un sistem care era bine pus la punct și care încetul cu încetul pare să se destrame. Procentul de încărcare era undeva la 62%, pentru asta TAROM a scos la licitație o platformă a unui sistem informatic, vrem să devenim mult mai eficienți.


Cel care verifica gradul de umplere al aeronavelor trebuia să facă acest lucru manual, pentru fiecare zbor în parte, era foarte greu de controlat, sunt mulți factori de luat în calcul”, a spus Wolff. Chiar dacă pentru informatizarea companiei s-au cheltuit milioane de euro, însă acesta nu are încă o bază de date.

Un alt capitol unde cheltuielile TAROM erau mult mai mari decât ar trebui să fie este cea a asigurărilor pentru angajați. „Va fi o nouă licitație pentru asigurări, costul asigurărilor este în medie cu 50% mai mare decât la orice altă companie de același nivel. Există o lege pentru asigurarea piloților, a personalului navigant. De exemplu, o asigurare care la noi costa compania 1,2 milioane de dolari, în Occident costa 300.000 de dolari”, a explicat directorul general, care a mai precizat că personalul va fi evaluat, anul viitor, pe criterii de competență care vor fi impuse începând din acest an.

O parte dintre contractele păguboase ale companiei i-au adus și probleme lui Werner Wolff. „Am avut parte de amenințări, chiar directe. N-aș vrea să intru în detalii, dar există anumite dorințe de a nu mă atinge de anumite contracte”, a spus șeful TAROM.

„Începem să ne ținem pe picioare. Avem și o strategie de creștere a veniturilor, asta și cu ajutorul rutelor noi, pe care le vom anunța în două sau trei săptămâni. Vor veni aeronave noi, este și o prioritate a Guvernului. Din iulie vor proni rutele noi, dar vor fi anunțate după achiziția noilor aeronave, în a doua jumătate a anului. Negocierile pentru aeronave durează, încă nu s-au încheiat, o aeronavă este o achiziție importantă. După ce le cumpărăm, cam la o lună și jumătate vor porni rutele noi”, a mai spus Wolff, care a lăsat să se înțeleagă că vizate sunt zonele din Europa în care se află comunități importante de români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.