Duelul generațiilor alb-violete: ASU Politehnica organizează un meci-eveniment cu Poli AEK. Când...

Duelul generațiilor alb-violete: ASU Politehnica organizează un meci-eveniment cu Poli AEK. Când vor reveni Romică Buia și compania pe ”Dan Păltinișanu”

0
DISTRIBUIȚI
Poli AEK – Steaua (1-8), înaintea ”potopului”

Una dintre cele mai iubite generații ”Poli” revine pe ”Marele oval” într-o partidă de gală organizată de druckeri. Pe 20 aprilie actuala alb-violetă din B, ASU Politehnica o va înfrunta pe ”legendara” Poli AEK într-un meci special cu iz nostalgic, dar și într-o întâlnire cu o latură caritabilă. Fanii au creat în ultimele săptămâni mai multe ”teasere” cu foștii lor idoli, amânând anunțul surprizei.

Clipuri cu Romulus Buia, Dan Balauru sau Andrian Bogdan au stârnit interesul suporterilor timișoreni care au călcat treptele ”Monumentalului” în urmă cu 15 ani. Alb-violeții sosiți de la București și ”adoptați” rapid de orașul de pe Bega au un mesaj comun: ”Vă aștept pe 20 aprilie pe Dan Păltinișanu, ca pe vremuri, Banatu-i fruncea!”. Suporterii s-au întrebat despre ce eveniment îi vorba deoarece un detaliu esențial nu era dezvăluit.


În fine, de ieri pagina Politehnicii a oficializat întâlnirea dintre generațiile poliste 2002 și 2018, adică va fi un meci Poli AEK vs. ASU Politehnica. Meciul e stabilit cu doar câteva zile înainte de importanta deplasare a ”Băieților în ghete” pe terenul lui UTA.

Sub sloganul ”Poli – unica iubire” formația lui ”Figo din Banat”, împreună cu cea a lui Dănuț Bilia, vrea să atragă din nou întregul oraș la stadion. După cum se știe în perioada Poli AEK, formația bănățeană era lider la audiențe în prima ligă, fiind la nivel european chiar în spatele lui FC Porto, cu o medie de circa 24.000 de spectatori la meciurile de pe teren propriu. În ciuda faptului că gruparea avea (și) origini bucureștene și în primul sezon abia s-a salvat de la retrogradare.

Meciul special își propune să vină și în sprijinul familiei ex-polistului care a plecat prea devreme dintre noi. Astfel, 10% din încasări vor fi donate familiei lui Călin Zanc, fundaș dispărut în urmă cu trei ani și jumătate în urma uni accident auto.

Evenimentul e programat vineri, 20 aprilie, de la ora 19.00, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Dar fanii sunt invitați la arenă din timp (ora 18), tot ”ca pe vremuri”, deoarece vor exista și alte surprize: tombole, concursuri între spectatori, dar și materiale promoționale la reducere. Un bilet la Poli 2002 vs. Poli 2018 costă 10 lei și tichetele vor putea fi achiziționate începând cu data de 10 aprilie din locațiile partenere ale formației susținute de suporteri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.