E oficial: biletele STPT s-au scumpit, bicicletele VeloTm nu mai sunt gratuite....

E oficial: biletele STPT s-au scumpit, bicicletele VeloTm nu mai sunt gratuite. Cât ne vor costa călătoriile cu transportul în comun

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial, prețul biletelor pentru transportul în comun din Timișoara a crescut. Proiectul postat pe site-ul Primăriei Timișoara săptămâna trecută a ajuns astăzi pe masa aleșilor locali care au validat prin vot majorarea tarifelor.

Astfel, biletele de autobuz și tramvai vor costa 2,5 lei în loc de 2 lei cât erau până acum.


Dacă în proiectul inițial era prevăzut ca prețul biletelor de expres să fie de 3 lei, printr-un amendament făcut de consilierul PNL Adrian Lulciuc s-a decis ca acestea să coste în continuare 2,5 lei.

„V-aș ruga să susțineți amendamentul. Nu este justificat să lucrăm cu tarife diferențiate. Este mai bine să știe lumea că acesta este tariful. Noi îi îndemnăm pe cetățeni să își facă abonamente, că sunt mult mai ieftine”, a spus primarul Nicolae Robu în plen.

Consilierul local Dan Idolu de la PSD a cerut conducerii STPT să prezinte în plen lista cu beneficiari de gratuități. La rândul său, consilierul local Adrian Orza a atenționat că una din marile probleme ale STPT este numărul mai mic de plătitori de bilete.

O altă schimbare votată astăzi de aleșii locali se leagă de faptul că bicicletele din sistemul Velo Tm vor putea fi folosite de timișoreni doar contra cost. Dacă până acum o călătorie cu bicicleta era gratuită, de acum înainte iubitorii de mișcare pe două roți vor scoate din buzunar 2 lei. Lista cu tarifele votate poate fi consultată aici, în anexele proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.