Educatoarea din Timișoara care și-a omorât fiica de patru ani, după gratii...

Educatoarea din Timișoara care și-a omorât fiica de patru ani, după gratii încă 30 de zile

0
DISTRIBUIȚI

Educatoarea din Timișoara care și-a înecat fiica de patru ani mai stă după gratii încă 30 de zile. Judecătorii Tribunalului Timiș au decis, în urmă cu câteva zile, să prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele Oanei Neț, aceasta fiind cercetată pentru omor.

Potrivit magistraților, avocatului educatoarei a solicitat ca aceasta să fie plasată în arest la domiciliu, însă cererea a fost respinsă.

“În temeiul art. 236 C. proc. pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. În temeiul art. 234 C. proc. pen. şi a art. 235 C. proc. pen., rap. la art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e) şi art. 223 alin. 2 C. proc. pen., dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatei Neț Oana Răzvana, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie (omor comis asupra unui membru de familie – fiica), prevăzută de art.199 alin.1 raportat la art.188 alin.1 din C.pen., arestată în baza încheierii penale nr. 46/DL/15.03.2018 pronunţată de Tribunalul Timiş, mandat de arestare preventivă nr. 26/UP/15.03.2018, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.04.2018 şi până la data de 13.05.2018, inclusiv.


Respinge ca nefondată cererea inculpatei formulată prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Educatoarea din Timişoara care şi-a ucis fiica de patru ani pentru a se răzbuna pe soţ, care intenţiona să divorţeze, a fost transferată, în data de 26 martie, la Bucureşti pentru efectuarea expertizei psihiatrice, specialiştii urmând să stabilească dacă a avut discernământ. În acest moment, Oana Neț se află în arestul IPJ Timiș, după ce a fost adusă de la București.

Oana Neţ, o educatoare în vârstă de 38 de ani din Timişoara, şi-a omorât fiica de patru ani, în urmă cu aproape două săptămâni. Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile de către judecătorii Tribunalului Timiş, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie (omor comis asupra unui membru al familiei – fiică).

Potrivit anchetatorilor, educatoarea ar fi recurs la acest gest pentru a se răzbuna pe soţ, cu care s-a certat, iar acesta i-a spus că intenţionează să divorţeze. Femeia a fost transportată la spital imediat după ce a comis crima, pentru că a consumat erbicid în încercarea de a se sinucide.

Oana Neţ era educatoare la grădiniţa din localitatea timişeană Murani. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, aceasta şi-a luat concediu fără plată, la începutul lunii februarie, în încercarea de a-şi găsi un alt loc de muncă mai bine plătit şi pentru a scăpa de navetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.