Final în scandalul tablourilor pictorului Corneliu Baba de la Muzeul de Artă....

Final în scandalul tablourilor pictorului Corneliu Baba de la Muzeul de Artă. Şeful CJ Timiş anunţă că nu există vinovaţi

0
DISTRIBUIȚI

Scandal de proporţii la Muzeul de Artă din Timişoara în ultimele săptămâni. Mărul discordiei e reprezentat de o colecţie de tablouri semnate Corneliu Baba, colecţie pe care Muzeul de Artă din Timișoara avea obligația de a o expune intergral încă din anul 2006, atunci când a fost semnat contractul cu Muzeul Național de Artă al României, instituție de la care muzeul din Timișoara a împrumutat colecția.

Întregul scandal a început la finele anului trecut, atunci când directorul instituției de artă din Timișoara, Victor Neumann a înștiințat Muzeul de Artă al României că patru dintre cele 27 de lucrări semnate Corneliu Baba rămân neidentificate fiind depozitate în arhiva muzeului, care era sub cheie din cauza unui litigiu cu un fost angajat al Muzeului de Artă din Timișoara.


Pentru că nu a înapoiat tablourile din colecția Baba la solicitarea conducerii Muzeului de Artă al României, conducerea Muzeului de Artă din Timișoara a fost acționată în instanță de insituţia care a furnizat colecţia în 2006. Cel mai probabil, tablourile vor ajunge la București mâine, cu escortă de la Jandarmerie.

Departe de avea planuri să ia măsuri în scandalul de la Muzeul de Artă din Timișoara, șeful Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, spune că tablourile vor ajunge din nou în capitala Banatului și că de fapt totul a fost o furtună într-un pahar cu apă. „La acest moment, în toate analizele pe care le-am făcut, și cu Corpul de control, nu avem vinovați neapărat, pentru a-i trage la răspundere. Am avut o discuție cu Victor Neumann. Cred că lipsa de dialog și de comunicare cu colegii de la București a dus la o asemenea situație. A transmis o adresă oficială în care a spus că cele patru lucrări sunt neidentificate, fiind în depozit. Un termen total neadecvat, de la care a pornit tot circul, ele nefiind identificate pentru că nu exista posibilitatea de a intra în depozit, acesta fiind sigilat. De la acel termen «neidentificat», cei de la București au preluat termenul ca și cum nu ar mai exista acele lucrări și s-a ajuns la această situație”, a declarat Călin Dobra.

Şeful CJ Timiş a dat asigurări că de acum înainte totul va fi bine la instituţia de artă din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.