Firmele timișene interesate să cumpere produse din China, invitate la o expoziție...

Firmele timișene interesate să cumpere produse din China, invitate la o expoziție organizată la Budapesta

0
DISTRIBUIȚI

Un seminar de promovare a celei de-a noua ediții a China Smart Expo, una dintre cele mai mari expoziții din Europa Centrală și de Est, a avut loc, ieri, la Timișoara. Zeci de reprezentanți ai unor firme din județ au participat la evenimentul organizat la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș cu scopul de a afla mai multe despre expoziția la care vor fi prezenți și producători din China.

China Smart Expo are loc la Budapesta, în perioada 31 mai – 2 iunie, și cuprinde expoziții, prezentări de firmă, conferințe tematice și întâlniri de afaceri de tip B2B, devenind astfel o platformă de întâlnire a producătorilor, exportatorilor și importatorilor din China cu oameni de afaceri din țările europene.

Cifrele aferente ediției 2017 sunt o dovadă a succesului de care s-a bucurat evenimentul: 300 de expozanți, 4800 de vizitatori înregistrați, 2000 de contacte de afaceri. La ediția din acest an, vor fi prezente pe o suprafață de 10.000 mp peste 500 de companii chineze abilitate de Ministerul Comerțului din China și care deţin licenţe de export-import în relația cu UE.

“Începând din acest an, vom promova nu doar posibilitățile de import din China, ci și exportul.


Suntem mândri să spunem că nu ne vom concentra doar pe cele trei zile de expoziție, ci vrem să ajutăm oamenii de afaceri să-și găsească parteneri pe termen lung. Totodată, pentru că China este la o distanță mare de noi, suntem pregătiți să ajutăm companiile în ceea ce privește transportul de marfă. Ne punem la dispoziția oricărei companii care este interesată să facă afaceri cu China. Anul acesta, vrem să ne concentrăm pe facilitarea posibilităților de business în domeniul agriculturii și a alimentației, dar și a altor bunuri de larg consum”, a declarat Marta Trembeczki, business development manager Central European Trade and Logistics Cooperation Zone Budapesta.

Noutatea ediției din acest an este structurarea expoziției în trei mari secțiuni. Și anume, China Smart Expo – întâlniri și contacte de afaceri cu peste 300 de expozanți chinezi din domeniile: IT și electronică, industria agro-alimentară, construcţii, industria auto, construcții de mașini, imobiliare, textile, industria chimică, industria mobilei, echipamente și articole de uz casnic, energie din surse regenerabile. De asemenea, o altă secțiune este Shandong Culture Expo -reunește 80 de reprezentanți și delegați guvernamentali de rang înalt din sectoarele: învățământ, programe de mobilități, turism, sport, drepturi de autor, artă, conținut on-line. Iar cea de-a treia secțiune este China Import – forum de afaceri comun unde sunt așteptate companii din țările Europei Centrale și de Est care pot face export în domeniile industriei alimentare și produselor agroalimentare.

“Și anul trecut a fost organizat acest eveniment, au fost prezenți la Budapesta reprezentanți ai mass-media și reprezentanți ai 20 de firme timișene care au fost interesați de a face afaceri cu mediul chinez. Credem că și anul acesta vor fi mai multe persoane interesate să participe la expoziție și datorită acestui seminar pe care l-am organizat acum. Am avut destul de multe cereri, întrebări”, a afirmat Stana Stoianov, din partea CCIA Timiș.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina web: www.chinasmartexpo.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.