Fost vameş, anchetat de ANI pentru că nu poate justifica zeci de...

Fost vameş, anchetat de ANI pentru că nu poate justifica zeci de mii de euro din avere. Ce condamnare mai are

0
DISTRIBUIȚI

Un fost vameş din vestul ţării a fost găsit de către Agenţia Naţională de Integritate cu „economii” pe care nu le poate justifica. În cazul lui Mihnea Feneşan, fost inspector vamal în cadrul Direcţiei Regionale Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, ANI a constatat diferenţe nejustificate de aproape 190.000 de lei, adică aproximativ 54.000 de euro, scrie aradon.ro.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 188.920 de lei (aproximativ 53.374 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Feneşan Mihnea Ion, fost funcţionar public (inspector vamal) în cadrul Direcţiei Regionale Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, judeţul Timiş, în perioada exercitării funcției publice”, a transmis ANI printr-un comunicat de presă, citat de publicația arădeană.


Agenţia Naţională de Integritate a sesizat organele de anchetă pentru că fostul vameş nu şi-a putut justifica averea. Mihnea Feneşan se află acum în vizorul Comisiei de Cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timişoara. Şi, cu toate acestea, nu a depus la dosar niciun punct de vedere prin care să se apere.

Mihnea Feneşan a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare, după descinderile DNA la Vama Moraviţa, fiind prins la două luni după aflarea sentinței, în Austria, scris sursa citată anterior. În anul 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a modificat sentinta primită anterior, condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.