Fostul premier Sorin Grindeanu, mesaj pentru contestatarii Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană...

Fostul premier Sorin Grindeanu, mesaj pentru contestatarii Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021

1
DISTRIBUIȚI

Atac dur lansat de fostul premier Sorin Grindeanu la adresa grupului oamenilor de cultură şi reprezentanţi ai asociaţiilor care au contestat proiectul Timişoara Capitală Europeană tocmai la Bruxelles. Fostul şef al guvernului spune că la mijloc ar fi vorba de atacuri nejustificate la adresa Simonei Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

„În urmă cu un an și jumătate, Timișoara era declarată Capitală Culturală Europeană, iar această importantă realizare, trebuie să recunoaștem – fie că ne place sau nu -, îi este atribuită pe bună dreptate Simonei Neumann, dar și echipei pe care a coordonat-o.


Ca într-un film cu final cunoscut, la scurt timp a apărut un cor de contestatari ai Simonei Neumann, iar vocile s-au înmulțit cu fiecare zi, răsărind personaje care ori sunt de profesie contestatari, ori le place să se audă vorbind indiferent de subiect. „Specialiștii în cultură” au trecut acum la nivelul următor și și-au strigat nemulțumirea la Bruxelles, luând exemplul unui fost procuror comunist care practică acest „sport” foarte des. Simona Neumann a devenit dușmanul numărul unu, board-ul Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021 este criticat vehement și contestat, dar „coriștii” aruncă vorbe goale, pentru că soluții și variante nu propun. Poate că managementul Simonei Neumann nu este perfect, probabil ea și echipa pe care o conduce au comis erori, dar ștergerea tuturor meritelor pe care ea le are și presiunile la care este supusă amintesc de anumite practici de mult apuse”, scrie Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier atrage atenţia că atacurile nu vor duce la schimbarea echipei câştigătoare şi spune că ar fi frumos ca toţi cei care hulesc echipa să înceteze cu atacurile şi să susţină proiectul.

„Există o regulă de care, sunt convins, au auzit toți cei care contestă: echipa câștigătoare nu se schimbă, dar, din nefericire, nu se ia în considerare. Cei care astăzi hulesc ar trebui să sprijine și să încurajeze așa cum suntem noi obișnuiți la Timișoara. Ar fi frumos, nu? Ar fi și mai frumos ca în anul Centenarului, timișorenii să se unească în jurul acestui proiect, să arate din nou că ne caracterizează unitatea, nu dezbinarea și ura”, a mai adăugat Grindeanu.

1 COMENTARIU

  1. Nu înțeleg care e treaba dlui Grindeanu in ecuația asta? Nu mai reprezintă nimic pentru Timis, e la București, nu mai e om politic. E navetist! Iarăși nu înțeleg de unde pana unde dl Grindeanu își permite sa catalogheze și sa evalueze “oamenii de cultura”? Se pricepe și la asta? A sărit și el sa se bage un pin in seama, la fel ca și “coriștii” pe care-i blamează, deși nu ii cunoaște. Dacă-l intrebi repede unde s-a pus pentru prima data in scena piesa de teatru “M-am hotărât sa devin prost” – despre autorul volumul nu îl mai întreb, ca nu are legătura cu matematica – , habar nu are. El știe sa joace doar pe contre! Aici ne e vorba despre schimbarea conducerii, ci despre dinamizarea asociației! Dar na, Grindeanu face ce știe mai bine: se da mare, in apa mica! Poate ne spune ce a făcut pentru noi, banatenii, de când se tot plimba la București?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.