Futsal la nivel înalt la Sânnicolau Mare: România, învinsă de Olanda după...

Futsal la nivel înalt la Sânnicolau Mare: România, învinsă de Olanda după ce a condus cu 2-0. „Tricolorii” au ratat trei lovituri de la 10 metri FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Sărbătoare în cel mai vestic oraș al țării. Sânnicolau Mare a avut parte de o premieră importantă astăzi, prin sosirea naționalei României la futsal pentru prima partidă amicală din „dubla” contra Olandei. Sala „Ioan Morar” a fost luată cu asalt de suporteri, iar cu mai bine de jumătate de oră înaintea startului era deja neîncăpătoare. Totuși, cei aproximativ 700 de spectatori nu s-au putut bucura și de un rezultat favorabil „tricolorilor”, care au cedat cu scorul de 2-3, după ce au condus 2-0.

Antrenorul Robert Lupu a rulat cu generozitate întreg lotul avut la dispoziție, după ce a început jocul cu Toniță Petrișor în poartă, Ignat, Felipe Oliveira, Carlos „Ique” Ribeiro și Paulo Ferreira. De partea cealaltă, batavii au început cu Barry DeWitt între buturi, Karim Mossaoui, Mats Velseboer, Anes Beslya și Jordany Martinus. Prima parte a jocului a fost mai lipsită de evenimente notabile. Mimi Stoica, deschis bine de Ignat în lateral dreapta, a avut o șansă, dar șutul său a fost apărat de portarul oaspeților.

Mossaoui a văzut cartonașul galben pe parcursul primei reprize, după o intrare dură asupra unui „tricolor”. Ouud Ben You a ieșit la rampă în minutul 12, însă nu a cadrat șutul trimis la finele unei acțiuni personale. Cea mai mare șansă a tricolorilor a venit în minutul 14, atunci când olandezii au făcut al șaselea fault. Totuși, lovitura de la 10 metri a fost trimisă alături de Ruxandari, introdus special pentru a executa.

Cu patru minute înainte de pauză Ique și-a demonstrat calitățile de pivot, s-a întors cu fața spre poartă după ce a protejat bine mingea, însă a șutat în bară. Pe contră, după o greșeală a portarului Petrișor, care a lăsat poarta parțial liberă, Mossaoui a trimis doar în bară.

Pentru publicul numeros, spectacolul avea să vină în a doua parte a jocului. În minutul 25 Csoma le-a „furat” mingea olandezilor, a trimis spre poartă, mingea fiind respinsă în lateral de goalkeeper-ul Olandei, acolo unde a apărut Mimi Stoica și a deschis scorul. La doar două minute după, România s-a descătușat. „Tușa” executată lung de Paulo Ferreira a survolat întreaga suprafață de joc pe diagonală, mingea l-a găsit pe Felipe Oliveira în partea cealaltă, care a trimis din prima la bara a doua, de unde Ique a majorat diferența.

Batavii nu dădeau semne de revenire. Egalitatea a fost restabilită cu două șuturi puternice și bine plasate de la distanță. Mossaoui a sunat în goarna revenirii și l-a învins pe Petrișor cu o lovitură de la aproximativ 12 metri. Cu aproximativ cinci minute înainte de final, în urma unei lovituri libere de la distanță, Velseboer a trimis un trasor, care a poposit în poartă nu înainte de a se izbi de transversală.

Olandezii au fost sancționați de arbitri pentru al șaselea fault, însă nu și de Paulo Ferreira, care nu l-a imitat pe Ruxandari și nu a nimerit poarta. A fost însă 2-3 pentru oaspeți, pentru că, după ce „tricolorii” nu au reușit să respingă o minge bâlbâită, Zaid el Morabiti a profitat de șansă, aducându-și echipa în avantaj pentru prima dată. România a avut șansa egalării în piciorul lui Laszlo Szocs, însă nici acesta nu a reușit să-l învingă pe DeWitt de la 10 metri, trimițând doar în bară.

Finalul de joc l-a determinat pe Robert Lupu să trimită al cincelea jucător în teren, tricoul distinctiv fiind purtat de Mimi Stoica. În ciuda presiunii, golul egalizator nu a mai venit, iar România a trebuit să se recunoască învinsă în primul amical cu Olanda.

Carlos „Ique” Ribeiro, pivot naturalizat

Din lotul României a făcut parte și Carlos „Ique” Ribeiro, a cărui naturalizare se dorește pentru a fi folosit în rolul de pivot. Cel care este cunoscut sub numele de Ique a evoluat la Autobergamo Deva, înainte de a se transfera în Spania, acolo unde evoluează pentru Cartagena. Brazilianul care urmează a fi naturalizat s-a integrat bine în sânul „tricolorilor”, pentru care a și marcat astăzi, contra Olandei. „Cred că am jucat bine, dar nu am avut noroc în fața porții. Am luat un gol ușor, dar asta e jocul. Olanda e o echipă bună, are joc bun. Trebuie să muncim mult, să câștigăm meciuri. Cunosc pe majoritatea băieților din echipă, m-am întors și încerc să ajut echipa”, a declarat Ique la sfârșitul partidei.

Robert Lupu nu a fost prea dezamăgit de rezultat și a apreciat evoluția adversarilor. „A fost un meci bun, dar se simte oboseala, care s-a acumulat.


Am încercat să schimb la sfârșit, dar ei au jucat foarte bine în a doua repriză și au meritat victoria. Portarul a apărat bine, noi am executat prost, nu am prins nici cadrul porții. A fost un joc forate bun, Olanda e tehnică pe plan individual. Așteptăm să câștigăm mâine. Păcat pentru public că nu am câștigat. Au venit în număr mare, ne-au susținut, sunt de apreciat și este foarte bine să mergem în țară și să fim susținuți ca la Sânnicolau Mare”, a declarat antrenorul României, Robert Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.