Haos la granița cu Ungaria, în vestul țării: coloane de camioane pe...

Haos la granița cu Ungaria, în vestul țării: coloane de camioane pe kilometri întregi, pe sensul de ieșire din țară. Care este motivul UPDATE Timpi de așteptare record la o vamă din Arad FOTO VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

control camioane

Din nou nervi întinși la maximum pentru șoferii de camioane care doresc să treacă granița în Ungaria. Coloane de camioane care se întind pe aproximativ zece kilometri s-au format, în această dimineață, la punctele de trecere a frontierei din județul Arad, pe sensul de ieșire din țară.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au și o explicație pentru creșterea numărului de automarfare care s-au prezentat la vămile din vestul țării. Și anume, în perioada Paștelui Catolic, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricționat pe teritoriul Ungariei, acesta fiind reluat începând de luni seara, de la ora 23.00.

Potrivit aplicației online dezvoltată de Poliția de Frontieră Română, care monitorizează traficul la graniță, timpii de așteptare la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, din județul Arad, au crescut la 420 de minute, pe sensul de ieșire din țară pentru camioane. Aici, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a luat decizia de a deschide șase artere pe sensul de ieșire din țară.

De asemenea, în această dimineață, timpii de așteptare la punctul de trecere a frontierei Vărșand, tot din județul Arad, erau de 500 de minute, însă aici sunt deschise doar două benzi de ieșire pentru camioane.

Totodată, la Nădlac I, timpii de așteptare erau de 60 de minute, aici se lucrează pe două benzi de ieșire pentru camioane, la vama Borș, din județul Oradea, timpii de așteptare au crescut la 230 de minute, fiind deschise trei artere, iar la vama Petea, din județul Satu Mare, se așteaptă 240 de minute, fiind deschisă o arteră.

UPDATE Timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei din vestul țării, pe sensul de ieșire din țară, la granița cu Ungaria, au crescut simțitor. Potrivit aplicației online dezvoltată de Poliția de Frontieră Română, care monitorizează traficul la graniță, timpii de așteptare la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, din județul Arad, sunt de 420 de minute, pe sensul de ieșire din țară pentru camioane. De asemenea, timpii de așteptare la vama Vărșand, tot din județul Arad, au crescut de la 500 de minute la 800 de minute, marți la prânz. Șoferii de camioane au postat pe rețelele de socializare fotografii și filmulețe cu coloanele formate și spun că acestea au o lungime de peste 20 de kilometri.

Totodată, la Nădlac I, timpii de așteptare sunt de 60 de minute, la vama Borș, din județul Oradea, timpii de așteptare au crescut la 330 de minute, iar la vama Petea, din județul Satu Mare, se așteaptă 240 de minute.


Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de Poliția de Frontieră Română, în primele zece ore de la ridicarea restricțiilor, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza județelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de aproximativ 4.000 de automarfare, din care aproximativ 3.100 pe sensul de ieşire din ţară.

“Menționăm că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar, de polițiștii de frontieră români, se păstrează în media de 2-5 minute/camion. Polițiștii de frontieră români efectuează formalităţile de frontieră împreună cu autorităţile ungare, sens în care se ține permanent legătura cu acestea în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor). A fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel în P.T.F. Nadlac II sunt deschise şase fluxuri de control, la P.T.F. Bors trei, iar la P.T.F. Nadlac şi Vărşand câte două fluxuri”, arată Poliția de Frontieră.

Sursa video: Facebook Radar Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.