Timișoara Saracens, eliminată din Europa după un start dezastruos la Heidelberg. Bănățenii...

Timișoara Saracens, eliminată din Europa după un start dezastruos la Heidelberg. Bănățenii și-au căpătat târziu concentrarea în Germania

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timișoara Saracens / Facebook

Repuneri din margine direct la adversar, plonjoane ratate și pase înainte, au fost elementele care au presărat jocul timișorenilor în prima parte a returului de la Heidelberg. Timișoara Saracens a încercat o revenire, dar a cedat în cele din urmă cu 15-27 (3-18) și spune adio finalei Continental Shield, dar, mai important, participării în următoarea ediție a grupelor Challenge Cup. 47-41 a fost scorul general în favoarea nemților, care au șitut mai bine ce au vrut de la acest duel.

Jocul din Germania a început precum o continuare a celui din Banat. Gazdele au dominat prima repriză și au deschis scorul după 20 de minute. O neatenție a dus la primul eseu, dar Parkinson nu a realizat prima transformare. Peste cinci minute Jody Rose reduce din diferență la primul atac mai hotărât al oaspeților concluzionat cu o lovitură de penalitate. Scorul era 5-3, de calificare pentru Timișoara. Dar lucrurile s-au complicat în continuare. Mathurin, în banda dreaptă de această dată, culcă balonul pentru al doilea eseu iar Parkinson nu mai ratează de la distanță.


Același jucător a stabilit și scorul pauzei cu încă două lovituri de pedeapsă. 18-3 la pauză, un scor mai mult decât corect în condițiile în care campioana României a fost doar cu numele pe teren.

Cursă de urmărire

Mai mult, repriza secundă debutează cu încă o penalitate: se face 21-3! Seria gafelor a cotninuat iar după 48 de minute scorul căpăta proporțiile a trei eseuri cu transformare. Abia după o oră de joc ”sarazinii” arată mai multă dorință și eseul lui Simionescu din minutul 62 vine firesc. Reușita rămâne însă fără transformare: 24-8. Atitudinea se schimbă subit și în minutul 70 revenirea e în cărți după un nou eseu. De această dată Stewart marchează iar transformarea lui Samoa duce rezultatul general la patru puncte distanță de calificare. La faza următoare însă gazdele primesc o nouă penalitate și scorul devine 27-15 pentru HRK. Deși pe final echipa română a mai avut câteva minute la dispoziție pentru atacul decisiv, nemții au fost mai atenți și nu au mai cedat teren (”sintetic”).

Timișoara Saracens rămâne astfel în afara cupelor europene și nu va evolua în sezonul următor în mai puternica Challenge Cup. Bănățenilor le rămân pentru acest sezon ”dușmăniile” cu Baia Mare sau CSM.

Heidelberg RK: Coetzee, Liebig, Riekert, Parkinson, Mathurin, Schulte, Armstrong, Ferreira, Schramm, Otto, Rodriguez, Poppmeier, Fisiihoi, Barber, Fuchsel. Rezerve: Fairhurst, Schroder, Dickinson, Vollenkemper, Henn, Els, Human, Hittel. Antrenor: Kobus Potgieter

Timișoara Saracens: Badiu, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu (cpt.), Morrison, V. Rus, Stewart, Rupanu, Rose, Tangimana, Vl. Popa, Manumua, Simionescu, Fercu. Rezerve: Sabău, Militaru, Doge, Mureșan, D. Lazăr, Umaga, Shennan, Samoa. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.