Horia Colibășanu ajunge în tabăra 2 din Himalaya, la 6.400 de metri,...

Horia Colibășanu ajunge în tabăra 2 din Himalaya, la 6.400 de metri, în încercarea de a deschide o rută nouă pe Everest

0
DISTRIBUIȚI

horia colibasanu

Vești bune aduse de Horia Colibășanu, care se află în Himalaya în încercarea de a deschide o rută nouă pe Everest. Alpinistul timișorean se pregătește să urce, astăzi, spre tabăra 2, situată la 6.400 de metri altitudine. Astfel, Colibășanu a început să echipeze ruta de ascensiune spre cel mai înalt vârf de pe Pământ.

“Suntem în grafic cu planificarea propusă şi am avut parte de vreme bună.


Ne simţim bine în faza de aclimatizare şi ne pregătim să urcăm mai sus, pentru a echipa tabăra 2. Apoi ne întoarcem pentru odihnă în tabăra de bază ”, a spus alpinistul timișorean.

După perioada de odihnă, Horia Colibăşanu şi Peter Hamor vor avansa spre altitudinea de 7.000 metri, unde vor instala o tabără de bază avansată, urmând ca tabăra 2 să devină tabără de bază.

“Starea noastră este foarte bună. Până acum nu am avut incidente şi am reuşit cu Peter să ne gândim la mai multe abordări pentru proiectul din acest an. Acum e important pentru noi să finalizăm perioada de aclimatizare, să ne odihnim şi să mâncăm suficient pentru a ne păstra condiţia fizică optimă. Ca de obicei, suntem în permanenţă cu gândul la vreme”, a mai adăugat Colibăşanu.

Horia Colibăşanu a plecat în expediţie în data de 28 martie, urmând să se întoarcă în România în 3 iunie. În 2018, obiectivul lui Horia Colibăşanu în Himalaya este deschiderea unei rute noi pe Everest (.8848m). Anul acesta, are loc cea de-a 20-a expediție internațională a lui Colibășanu şi cea de-a 15-a în Himalaya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.