A înflorit laleaua sălbatică bănățeană, unică în lume. Unde pot fi admirate...

A înflorit laleaua sălbatică bănățeană, unică în lume. Unde pot fi admirate minunatele flori FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-963889634">

Turiștii care ajung, în aceste zile, în Cazanele Dunării, considerate de mulți drept una dintre cele mai frumoase zone de pe defileul fluviului, au parte de o priveliște spectaculoasă. Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor anunță că a înflorit laleaua sălbatică bănățeană, unică în lume. Floarea poate fi admirată pe versanții abrupți ai masivului Ciucaru Mare, în zona Cazanelor, în Parcul Național Porțile de Fier.

“Specia endemică de lalea, strict protejată de legislația din România și de Convenția de a Berna, poate fi admirată doar în această perioadă și doar de la bordul ambarcațiunilor, pe Dunăre. Denumirea științifică este de Tulipa hungarica, fiind descoperită de botanistul Vincze Borbas în anul 1882. Înflorește în luna aprilie și rămâne înlorită până în luna mai”, anunță Romsilva, pe Facebook.

Specialiștii din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor au constatat că, în ultimii ani, numărul lalelelor sălbatice bănățene a crescut până la aproape 8.000 de exemplare.

Foto: Romsilva

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.