Informatica Timișoara nu cedează în scandalul cu United Galați. Gabriel Lungu: ”Nu...

Informatica Timișoara nu cedează în scandalul cu United Galați. Gabriel Lungu: ”Nu are nicio logică decizia Comisiei de Recurs. În mod normal mergem la TAS”

0
DISTRIBUIȚI

Decizia Comisiei de Recurs, care a dat dreptate celor de la United Galați în cazul nedisputării partidei de la Timișoara cu Informatica, mai poate fi întoarsă doar la TAS. Președintele echipei bănățene, Gabriel Lungu, pare hotărât să facă acest pas deși clubul alb-violet nu stă pe roze din punct de vedere financiar. Robert Lupu și compania au meci sâmbătă, în prag de sărbători, chiar pe terenul moldovenilor.

Comsia de Recurs din cadrul FRF a răsturnat hotărârile anterioare și a dat dreptate celor de la United. În decizie se invocă articolul 13.1 din ROAF-ul fotbalului în sală, care ar însemna că Informatica nu s-a prezentat la meciul cu United considerat pe teren propriu. Timișorenii se apără și spun că decizia anulării și apoi a reprogramării jocului din tur a aparținut Comisiei de organizare, în condițiile în care ei au invocat un caz de forță majoră, toxinfecția acuzată de mai mulți jucători. ”Nu are nicio logică ce a făcut comisia respectivă. Acum sunt la antrenament și voi discuta cu băieții, în mod normal mergem la TAS. Pentru că e aberant. Ne-au spus că nu am participat la un meci care a fost reprogramat. Nu de către noi, ci de către comisia de organizare a competiției. Nu poți tu ca o comisie de apel să anulezi o hotărâre a acelei comisii de competiții… Cum să spună că nu m-am prezentat la un meci acasă. Nu eu am anulat meciul”, a declarat Gabriel Lungu pentru Pressalert.ro.

Conducătorul susține că cei de la Galați au căutat diverse motive pentru a-i pune în culpă și că actele medicale prezentate de Informatica au fost perfect legale.


”Am înțeles că trebuia să ne prezentăm să jucăm cu juniorii. Nu au mai avut treabă cu faptul că am avut jucătorii bolnavi, au spus da, erau bolnavi, apoi s-au luat că jucătorii sârbi nu erau în țară, erau în țară, apoi au găsit chichița, într-un regulament, care spune că juniorii pot fi folosiți. Nu spune că e obligatoriu în acest caz… Nu au putut să demonstreze, acele acte au fost legale, acei jucători au fost bolnavi”, a mai spus Lungu.

”Am cerut motivarea în regim de urgență, nu am primit-o. E clar că această comise a judecat într-un mod… Bănuiesc că a fost 3 cu 2”, a precizat Lungu cu referire la faptul că în decizie se arată că aceast a fost luată ”Cu opinie majoritară”.

Informatica are probleme financiare, dar Gabriel Lungu e hotărât să ducă lupta în afara țării, ultima cale de a întoarce cazul: ”O să facem în așa fel… se merită, nu e normal să se întâmple așa ceva. Nu ai cum să dai o asemenea decizie când nu ai nicio bază”.

Se anunță păcate în prag de Paști

Ca lucrurile să fie și mai tensionate ultima etapă a sezonului regulat programează un duel direct între cele două părți, la Galați, meci care se dispută… sâmbătă seara. ”O să megem să batem la Galați, normal… Abia așteptăm, dacă așa au dorit. Mai avem și prietenii de la Deva, care ne-au pus echipa de juniori să joace sâmbătă la ora 15… E multă încrâncenare pentru că îi deranjăm. Noi suntem o mână de oameni și avem performanțe. Când noi jucam pentru Cupa României ei (n.r. United) disputau amicale prin Moldova… Oricum noi avem un trofeu, Galațiul o să rămână cu buza umflată și anul acesta”, a mai spus Gabriel Lungu.

Miza în partea superioară a clasamentului Ligii I la futsal e clasarea cât mai sus înaintea play-off-ului pentru a avea avantajul terenului propriu. ”Pe mine dacă sunt pe 2 sau pe 3 nu mă interesează, merg și bat la Deva și sunt în finală. Nu asta e problema. …Și cei din federație sunt consternați de decizia respectivă, nimeni nu înțelege. FRF e în culpă, ei au greșit-o de fapt după gândirea respectivilor. Ei (n.r. United) sunt cei care nu au venit să joace (n.r. la reprogramarea de la Sânnicolau Mare)”, a conchis Lungu.

Meciul United – Informatica e programat sâmbătă, de la ora 18.00. Dacă bănățenii înving doar o decizie pozitivă la TAS (și venită în timp util) le mai poate oferi locul 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.