Județul Timiș, în topul datornicilor între autoritățile locale. Cu cât au crescut...

Județul Timiș, în topul datornicilor între autoritățile locale. Cu cât au crescut datoriile Timișoarei în 12 luni

0
DISTRIBUIȚI

Datoriile totale ale autorităților locale au ajuns la 195 milioane de lei (43 milioane de euro) la finalul lunii februarie, iar Timișul „luptă” în acest top nefast pentru locul al cincilea cu Vasluiul, transmite jurnalul.ro.

Conform sursei citate, primăria din Timişoara şi cea a sectorului şase din Capitală au călcat cel mai mult „accelerația” financiară, sporindu-și datoriile cu aproape 10 milioane de lei în 12 luni.

Cel mai dator judeţ rămâne Vâlcea, unde arieratele mai vechi de 90 de zile, ale autorităţilor locale, sunt de 30 milioane de lei.


Județele Vaslui şi Timiş se bat pentru poziţia a cincea, cu datorii în jur de 11 milioane de lei. Dacă în Vaslui datoriile sunt cumulate de 21 de primării, în cazul judeţului Timiş cea mai mare parte a datoriilor sunt făcute de oraşul Timişoara.

„Oraşele o duc tot mai greu pentru că nu sunt corelate responsabiltăţile date de lege cu sumele primite de la bugetul de stat. Poliţia locală, spitalele, educaţia necesită sume importante pe care unele localităţi nu le au”, a spus Ionel Chiriţă, preşedinte executiv Asociaţia Oraşelor din România, pentru sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.