Maria Grapini, despre un nou mandat în Parlamentul European: „Nu voi pleca...

Maria Grapini, despre un nou mandat în Parlamentul European: „Nu voi pleca pe lista altui partid doar de dragul de a fi acolo” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Maria Grapini nu se gândește să-și încheie la finalul primului mandat activitatea pe care o are în Parlamentul European. Invitată aseară la emisiunea PRESSALERT LIVE, aceasta a spus că nu va candida la Europarlamentare 2019 de pe lista oricărui partid.

„Mi s-a propus să mai candidez. Dacă noi (n.r. – Partidul Puterii Umaniste) nu vom fi în stare ca partid să ne asigurăm acel scor de 5%, dacă nu avem această șansă, nu voi pleca în altă parte doar de dragul de a fi pe o altă listă. Eu îmi închid activitatea politică în acest partid. Nu voi face alianță cu domnul Băsescu. Dacă ne uităm pe eșichierul politic, avem PNL de dreapta și PSD de stânga. NU voi face alianță cu ei, noi suntem de centru, trebuie să facem și politici sociale, pentru că nu se poate altfel.


Însă putem face alianțe cu partide mai mici. În septembrie voi lua o decizie”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Membră a Parlamentului European, Grapini și-a făcut și o scurtă analiză referitoare la activitatea sa. „Trebuie să fii eficient și să duci un impact bun asupra țării din care provii, dacă ai două mandate consecutive. Eu zic că am avut un randament foarte bun, dar nu țin neapărat să fiu acolo. Dacă mă întorc acasă, am ce să fac aici. În afaceri nu mă mai întorc, dar am fundații, am ce lucra. România nu ar trebui să experimenteze cu oameni noi acum. Parlamentul European e un mecanism complex unde nu există opoziție și putere”, a opinat Grapini.

Referitor la cuvintele de ocară pe care Nicolae Robu le-a avut la adresa presei locale, Grapini, care face parte în Parlamentul European din Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), a spus că „acele cuvinte nu le poți folosi în relația cu niciun cetățean”. „În comisia LIBE, într-un raport, e menționat foarte bine că niciun jurnalist nu poate fi obturat politic să pună întrebări, să-și desfășoare activitatea așa cum trebuie”, a mai adăugat europarlamentara.

Atunci când a fost întrebată dacă a luat ipotetic în considerare o viitoare candidatură pentru funcția de primar al Timișoarei, Grapini a răspuns că: „nu m-am gândit, dar acum o fac”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.