Marius Craina, despre războiul din Primăria Timișoara: „Cel care conduce o instituție...

Marius Craina, despre războiul din Primăria Timișoara: „Cel care conduce o instituție poate să fie un exemplu pozitiv sau negativ” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Schimbările aduse în legile salarizării nu l-au lăsat fără bătăi de cap nici pe managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina. În urma modificărilor, discrepanțele salariale între categoriile de angajați au crescut simțitor.

Invitat la PRESSALERT LIVE, Marius Craina a explicat ce soluție a găsit pentru ca toți angajații de la „Județean” să fie cât mai satisfăcuți. „Când a intrat în vigoare legea salarizării și a fost publicat regulamentul de acordare a sporurilor și am avut adresa de la Ministerul Sănătății în urma cărora trebuia să reducem sporul la 23%, am avut foarte multe întâlniri în care am discutat ce putem face să nu scadă salariile”, și-a început discursul managerul Spitalului Județean Timișoara. Cumva, deși benefice, schimbările din lege în salarizare au avut și efecte negative. „Sunt diferențe de acordare a sporurilor. Limitele de sporuri mergeau spre cele inferioare. Am discutat cu manageri de spitale din București, cu colegi din spital. Am ajuns la concluzia că nu putem respecta procentul, pentru a nu diminua salariile”, a spus Craina, aflat la PRESSALERT LIVE.

Managerul spitalului a ajuns în cele din urmă la o variantă, prezentată telefonic și ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care a fost de acord.


„Vom aplica un spor de 34% pentru toate categoriile de personal. Am mers la procentul mediu, cu o creștere salarială foarte bine văzută și susținută din punct de vedere financiar. În spital nu lucrează doar medici și asistente, activitatea medicală trebuie realizată cu toate categoriile. Trebuie să ne gândim și la brancardieri, biologi, chimiști și alte foarte multe categorii fără de care spitalul nu ar mai putea funcționa”, a specificat Marius Craina.

Marius Craina a specificat că „este foarte important să există o salarizare unitară. Activitatea pe care o desfășoară colectivul spitalului este complexă, profundă, performantă”. Deși conduce cel mai important spital din zona de vest a țării, Craina recunoaște pe deplin meritele întregului aparat care asigură funcționabilitatea instituției. „Eu tot timpul am considerat că spitalul este condus de manager pentru semnătură. În rest, conduce echipa. Am avut perfectă dreptate când mi-am consultat colegii și am știut să iau tot ce este bun. Am avut parte de nenumărate idei care au scos spitalul din impas”, a recunoscut Craina.

PRESSALERT.ro prezenta ieri o notă internă pe care un alt șef de instituție, Nicolae Robu, se plângea de prezența scăzută a angajaților din Primăria Timișoara, pentru care a impus o măsură drastică. „Modul de comportament al unui lider, manager de instituție, se reflectă în modul în care personalul își desfășoară activitatea. Când știi să îi apropii, să îi responsabilizezi, să îi respecți, în acel moment activitatea și performanța crește. Responsabilitatea e alta. Nimeni nu vine la lucru doar pentru a nu fi acasă, ca să stea. Cel care conduce o instituție poate să fie un exemplu pozitiv sau negativ”, a comentat Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.