Directorul Spitalului Județean din Timișoara, revoltat: „Este un păcat imens!”. Ce proiect-cheie...

Directorul Spitalului Județean din Timișoara, revoltat: „Este un păcat imens!”. Ce proiect-cheie stă blocat din cauza Ministerului Sănătății VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

clinica mari arsi

Secția de Mari Arși reprezintă una dintre prioritățile conducerii Spitalului Județean Timișoara. Managerul instituției, Marius Craina, a spus la emisiunea PRESSALERT LIVE că se așteaptă un răspuns din partea Ministerului Sănătății, însă a admis că situația în care s-a ajuns este regretabilă.

„Este regretabil, întrucât există personal pregătit, însă Ministerul Sănătății trebuie să asigure dotarea cu aparatură medicală. Nu ține de Spitalul Județean Timișoara. Suntem în faza în care ministerul nu a livrat deloc aparatură, deși au fost studiate caiete de sarcini și de la Iași, și de la Timișoara, care s-au întâmplat să fie aproape identice. Este un păcat imens! E o pierdere imensă pentru sistemul de sănătate că această secție nu este funcțională. Profesioniștii noștri stau antrenați, gata să intre în secție. Trebuie rapid să rezolvăm. Sunt foarte mulți pacienți care ni se adresează, iar din cauza condițiilor de la chirurgie plastică nu putem asigura tratamentul pentru acei pacienți”, a explicat Marius Craina, managerul de la „Județean”. Până acum, din viitorul Centru de Mari Arși, conform spuselor invitatului PRESSALERT LIVE, au fost reabilitați 700 de metri pătrați, care corespund primelor trei boxe. Alți 200 de metri pătrați vor fi gata în următoarele trei sau patru luni.

Marius Craina va avea mâine, la București, o întâlnire cu Sorina Pintea, ministrul Sănătății, în care va discuta și de soarta Centrului de Mari Arși.


„Sunt convins că mâine conducerea ministerului va avea o atitudine mult mai activă și implicată. Momentan nu am discutat despre acestea. Să nu uităm că proiectul a început în 2011, a fost doi ani blocat, sunt câteva elemente pe care nu vreau să le mai retrăiesc”, a completat Marius Craina.

Există și vești mult mai bune în ceea ce privește funcționalitatea sau dotările care urmează să servească pacienților Spitalului Județean Timișoara. „RMN-ul este în spital, a fost montat săptămâna trecută, se lucrează la instalarea lui. Sperăm că până cel târziu în 15 mai va fi instalat. Și tomograful este venit, se lucrează la modernizare. În două-trei săptămâni va fi funcțional, astfel că până în 15 mai pacienții vor beneficia de trei echipamente de computer tomograf și de RMN”, a explicat managerul Spitalului Județean Timișoara.

La fel de optimist a fost directorul Spitalului Județean Timișoara și atunci când a vorbit de viitorul Secției de Urologie. „Secția este în plină desfășurare. De aproximativ o lună se lucrează intens la etajul cinci și există speranțe ca și constructorul să finalizeze lucrarea până la finalul anului 2018, astfel încât pe lângă celelalte secții modernizate, să avem cea mai modernă secție de urologie. Sper cât se poate de repede să se reia transplantul renal la Timișoara”, a declarat Marius Craina.

Tot mâine, când va avea întrevederea cu ministrul Sorina Pintea, Craina a menționat că va ridica problema aparaturii medicale. „Este nevoie pentru secția de neurochirurgie, radiologie, de dotare cu aparatură medicală, pentru o creștere a performanței medicale. Ministerul Sănătății trebuie să o aloce pas cu pas, astfel încât o parte din aparatura uzată să fie încet înlocuită”, a conchis Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.