Măsuri luate de Poliţia de Frontieră cu ocazia minivacanţei de 1 mai....

Măsuri luate de Poliţia de Frontieră cu ocazia minivacanţei de 1 mai. Cum vor fi afectaţi şoferii

0
DISTRIBUIȚI

Poliţia de Frontieră se aşteaptă o creştere semnificativă a numărului de persoane şi autoturisme care vor tranzita granițele țării cu ocazia minivacanţei de 1 Mai. Astfel, în special la frontierele cu Ungaria şi Bulgaria, oamenii legii vor lua măsuri pentru ca şoferii să nu fie nevoiţi să petreacă mult timp în vamă.

Ca traficul să fie fluidizat, numărul poliţiştilor de frontieră care îşi vor desfăşura activitatea la controlul documentelor va fi suplimentat. Zilnic, în perioada menţionată, peste 4.000 de poliţişti de frontieră vor fi la datorie. „Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz. De asemenea, au fost contactate autoritățile statelor vecine și în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite masuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate”, au transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Perioada este însoţită şi de restricţii de trafic, însă pe teritoriul Ungariei, şi va viza automarfarele.


Din 28 aprilie, ora 23.00, până duminică, 29 aprilie, la aceeaşi oră, respectiv din 30 aprilie şi până în 1 mai, între orele 23.00, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată. Excepţie fac doar transporturile de animale vii şi produse perisabile. Măsura este luată de autorităţile maghiare ca urmare a celebrării Zilei Internaţionale a Muncii. În perioadele menţionate, automarfarele for fi obligate să staţioneze în parcările special amenajate până la finalizarea intervalului în care au fost stabilite restricţiile.

Poliţia de Frontieră recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere existente la graniţe. Astfel, pentru frontiera româno-ungară, pe raza judeţului Timiş poate fi folosit P.T.F Cenad – Kiszombor, iar în judeţul Arad P.T.F Nădlac – Nagylack, PTF Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F Turnu – Batonnya, P.T.F Vărşand – Gyula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.