Medicii de familie din județul Timiș, salarii mai mari din această lună....

Medicii de familie din județul Timiș, salarii mai mari din această lună. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1960076424">

medic

Vești bune pentru medicii de familie din județul Timiș. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță că, începând cu luna aprilie, veniturile acestora cresc. Asta pentru că medicina de familie primește bani în plus, prin creșterea valorii punctului minim de garantare.

“Conform noului contract cadru de acordare de servicii medicale și a normelor metodologice de aplicare, medicina de familie primește din această lună bani în plus, prin creșterea valorii punctului minim garantat de la 4,8 lei la 5,8 lei per capita și de la 2,2 lei la 2,8 lei per serviciu”, a declarat Victor Dumitrașcu, președintele CJAS Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, o altă noutate importantă pentru pacienți, adusă de contractul cadru din acest an, este cea referitoare la posibilitatea ridicării rețetei medicale de către un bolnav, începând cu data de 1 iulie, din orice farmacie din țară aflată în contract cu sistemul asigurărilor sociale de sănătate, indiferent de localitatea unde a fost prescrisă.

422 de medici de familie, dintre care 248 din Timișoara, au contracte cu CJAS Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.