Minunea primăverii: milioane de ghiocei au înflorit într-o poiană de poveste din...

Minunea primăverii: milioane de ghiocei au înflorit într-o poiană de poveste din vestul țării FOTO VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1556957923">
platoul vartoapelor
Foto: Cristian Stanc

Imagini parcă desprinse din basme într-o poiană din vestul țării, aflată în Munții Orăștiei. Pe o suprafață de aproximativ zece hectare pot fi admirați milioane de ghiocei sălbatici și brândușe, în această perioadă.

Minunea naturii se întâmplă, în fiecare an, timp de aproximativ două săptămâni, de la mijlocul lunii martie și până la începutul lui aprilie, în cea mai mare poiană cu flori din vestul țării. Această se găsește pe Platoul Vârtoapelor, din județul Hunedoara.
În ultimii ani, poiana cu ghiocei a devenit una dintre cele mai importante atracții turistice din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, la mijloc de primăvară.

Traseul spre Platoul Vârtoapelor, aflat la aproximativ 13 kilometri de Sarmizegetusa Regia, pornește din localitatea Grădiștea de Munte, turiștii fiind nevoiți să meargă pe jos aproximativ două ore, prin pădure.

Publicată de Singuri Împreună pe 31 Martie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.