„MISC pentru cultură în Iosefin” sau cum se încearcă revitalizarea prin artă...

„MISC pentru cultură în Iosefin” sau cum se încearcă revitalizarea prin artă a unui catier din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ediţia din acest an a manifestării „Timotion” numără printre participanţi şi Asociaţia MISC, care va fi prezentă cu proiectul „MISC pentru cultură în Iosefin”. Acesta urmăreşte revitalizarea prin artă a cartierului istoric Iosefin şi doreşte să atragă atenţia timişorenilor şi deopotrivă a turiştilor asupra valorii zonei şi a potenţialului ei turistic.

Proiectul a debutat la centrul MISC, un spaţiu alternativ pentru cultura independentă din Timişoara aflat în incinta fostei fabrici de ţigarete din Iosefin, cu un pre-eveniment, „Picture&Motion for Timotion”, organizat împreună cu asociaţia CitiZenit din Arad, unde a fost prezentată expoziţia fotografiilor câştigătoare în urma apelului la concursul de fotografie pe tema „Misc Mişcă Iosefin” şi au fost proiectate mai multe filme realizate de asociaţia arădeană.


Proiectul cu care asociaţia participă la „Timotion”, în 22 aprilie, va consta în expoziţii de fotografie care prezintă cartierul, proiecţii video pe clădiri emblematice din Iosefin, teatru stradal şi improvizaţii cu şi pentru locatarii zonei, realizarea unui material video pentru întreg proiectul şi a unei platforme digitale unde vor fi mediatizate rezultatele proiectului, constituind totodată un punct de plecare pentru activităţi viitoare.

Până atunci, Centrul de Arte Diverse MISC, care promovează evenimente culturale originale cu care doreşte să atragă un public variat, găzduieşte expoziţia de artă media „SUPER NUL”, o expoziţie de grup care conţine lucrări de artă digitală, video, sculptură şi instalaţie, realizată în colaborare cu galeria independentă „Lapsus Art Space”, care încurajează dislogul deschis între artişti,curatori şi public. Expoziţia urmăreşte să demonstreze potenţialul estetic al tehnologiei dar şi să dinamizeze cultura din comunitatea locală prin expoziţia tinerilor artişti interesaţi de noi mijloace de expresie şi de influenţa internetului şi a tehnologiei în viaţa cotidiană. Expoziţia va putea fi vizitată până în 22 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.