Misiune economică în Portugalia. Zeci de firme din Timiș au intrat în...

Misiune economică în Portugalia. Zeci de firme din Timiș au intrat în contact cu companii din Porto FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat, în această săptămână, o misiune economică în Portugalia. Potrivit reprezentanților instituției, cel mai important moment a avut loc, miercuri, la Palatul Bursei din Porto, unde CCIA Timiș și Asociația Antreprenorială Portugheză au semnat un Acord de Colaborare, document ce conferă cadrul instituțional de cooperare privind comerțul și investițiile, un sprijin adecvat pentru consolidarea relațiilor de afaceri bilaterale între cele două regiuni.

Ceremonia de semnare a Acordului de Colaborare de către președinții celor două organizații camerale, Florica Chiriță și Paulo Nunes de Almeida, a fost urmată de un parteneriat de afaceri multisectorial la care au fost prezente 60 de firme portugheze, interesate în a cunoaște piața timișeană și a face afaceri cu parteneri români. Fiecare dintre cele 24 de firme timișene participante a avut între trei și șapte contacte de afaceri cu omologii din Porto.

Tot miercuri, a avut loc și semnarea Acordului de Cooperare între Timișoara și Porto. Potrivit reprezentanților CCIA Timiș, primarul orașului Porto, Rui Moreira, a subliniat legăturile economice, culturale, spirituale și istorice dintre România și Portugalia și a apreciat în mod deosebit inițiativa CCIA Timiș de a conferi o nouă dimensiune parteneriatului inter-instituțional, în beneficiul celor două comunități de afaceri.

Cele trei evenimente au avut loc în cadrul misiunii economice multisectoriale care se desfășoară, în această săptămână, la Porto și Viana do Castelo, în organizarea CCIA Timiș, cu sprijinul și implicarea Ambasadei României în Portugalia.

Delegația timișeană este însoțită de Ambasadorul României la Lisabona, E.S.


Ioana Bivolaru, împreună cu Adela Condurache-Fedorca, consilier economic, și de Gabriela Mihaela Voicilă, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

“Organizarea acestul Forum de Afaceri, semnarea convențiilor de colaborare între cele două camere de comerț și între cele două primării reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea relaţiilor dintre județul Timiș și Regiunea Porto, adăugându-se astfel cooperării bilaterale excelente și preocupării, în continuare, pentru fructificarea oportunităţilor de piaţă și a complementarităţii economice între cele două țări și regiuni”, a spus în cuvântul de salut Florica Chiriță, președintele executiv al CCIA Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.