Misterul scăderii tarifelor de închiriere a spațiilor din Bastionul Theresia, elucidat de...

Misterul scăderii tarifelor de închiriere a spațiilor din Bastionul Theresia, elucidat de șeful Consiliului Județean Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Discuții ample în plenul Consiliului Județean Timiș pe tema modificării tarifelor la care vor fi scoase la licitație spațiile destinate comercianților din Bastionul Theresia. Sumele aprobate astăzi de consilierii județeni au scăzut cu aproximativ 30% față de cele votate anul trecut înainte de scoaterea spațiilor la licitație. Nicio societate nu a dorit să își desfășoare afacerea, în 2017, în spațiile puse la dispoziție de CJ Timiș la tarifele stabilite, la vremea respectivă, de o firmă de experți în domeniu, în acord cu prețul pieței.

Astfel, aleșii județeni au votat astăzi noi tarife, mai mici decât cele de anul trecut, dar stabilite tot în urma evaluării făcute de o firmă de specialitate în domeniu. Consilierii județeni PNL Cosmin Buboi și Liviu Cocean și-au exprimat nedumerirea față de scăderea drastică a prețului la care se scot la închiriere spațiile și au pus la îndoială validitatea evaluărilor făcute de ambele firme de experți.


Proiectul a fost însă votat de aleșii județeni.

Întrebat de PRESSALERT.ro legat de scăderea tarifelor de închiriere și de pierderea de bani înregistrată prin neocuparea spațiilor, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a răspuns că „nu am câștigat, e cu totul altă abordare. Și vechile tarife au stat la baza unui raport de evaluare. După cum bine știți, e obligatoriu să fie un specialist ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România – n.r.), care a luat în calcul valoarea maximă anul trecut, ținând cont de faptul că este o zonă în centrul Timișoarei, o zonă foarte bine poziționată. Licitațiile pe care le-am organizat pe parcursul anului nu au dus la un beneficiu pentru Consiliul Județean, respectiv la încheierea unui contract de închiriere, drept urmare, am realizat un nou raport de evaluare și vom relua licitația la alte prețuri. În perioada următoare, vom relua licitația și sperăm să avem firme interesate să revină în Bastion. Pot să participe cei care se încadrează în condițiile de participare la licitația publică”, a declarat Dobra. Detalii legate de tarifele la care se pot închiria spațiile de la Bastion puteți afla aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.