Mitropolitul Banatului și mii de timișoreni s-au rugat, în noaptea de Înviere,...

Mitropolitul Banatului și mii de timișoreni s-au rugat, în noaptea de Înviere, pentru victimele atacului de la Munster. Ce schimbare s-a înregistrat în desfășurarea procesiunii FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-532657295">

Mii de timișoreni au venit să ia lumină de la Catedrala Mitropolitană, numărul celor prezenți fiind însă mai mic ca în alți ani. Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, a oficiat o parte din slujba de Înviere de pe treptele bisericii. ”Bucurați-vă astăzi în famiile dumneavoastră. Duceți-le de aici la sfânta biserică și împărtășiți-le celor de acasă, celor de la spitale, celor de după gratii, celor care încă nu au casă și dorm pe străzi, frângeți-le și lor o fărâmiță din bucuria învierii lui Hristos”, i-a îndemnat pe credincioși.

ÎPS Ioan a cerut ca ”acum la 100 de ani de la marea unire (…) să ne rugăm pentru toți eroii neamului și cei care au stropit cu sângele lor această piață de la Operă până la Catedrală”, după care a cântat împreună cu mulțimea ”Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând”.

Mitropolitul Banatului s-a rugat împreună cu timișorenii pentru victimele atacului de la Munster, unde, ieri, un bărbat a intrat cu o camionetă în mulțime, ucigând și rănind zeci de persoane: ”Noi, cei ce trăim în această cetate greu încercată în urmă cu 30 de ani, știm ce înseamnă sânge vărsat pe ulițele acestei cetăți. Te rugăm, Doamne, revarsă-ți pacea ta peste tot spațiul nostru european și fă să nu mai auzim vești atât de triste, cum au fost zilele acestea la Munster, în Germania, și în alte părți” ÎPS Ioan s-a mai rugat să fie pace în Siria ”patria sfântului Ioan Gură de Aur, patria sfântului Ioan Damaschin, patria atâtor sfinți”, dar și în tot Orientul Mijlociu. Înaltul ierarh i-a îndemnat pe cei aflați în fața Catedralei Mitropolitane să nu uite de cei care nu mai sunt.

Preoții și credincioșii au înconjurat catedrala, conform tradiției, dar anul acesta soborul de preoți nu a mai mers și prin Piața Operei cum s-a întâmplat în ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.