Muzică tradițională românească combinată cu sonorități moderne. „Săftița” lui Marius Mihalache ajunge...

Muzică tradițională românească combinată cu sonorități moderne. „Săftița” lui Marius Mihalache ajunge la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Ritmurile balcanice sunt aduse publicului timișorean într-un spectacol muzical de excepție susținut de Marius Mihalache, în cadrul conceptului de spectacol „Săftița“, evenimentul urmând să se desfășoare vineri 6 aprilie de la ora 22.30 la Club 30. Alături de Marius Mihalache se vor afla Arabela Nicolau – la voce, Lorin Mihalache – la tobe, Mandela – la flaut și caval și Florin Parfene la bass.

Conceptul de spectacol „Săftiță” este inspirat din folclorul românesc și este adus pe ritmuri balcanice. Este un mix de sintetizatoare psihedelice peste un țambal, caval și flaut, dar și alte instrumente clasice din folclorul românesc. Muzica tradițională românească combinată cu sonorități moderne face ca mesajul și esența folclorului românesc să fie transpuse într-un limbaj universal.

„În mahalaua curții vechi, Săftița umbla desculță pe străzile pline de muzică și amor cântând despre viața frumoasă a vremii, despre sufletele fanariote și danțurile primitive balcanice”, transmit organizatorii.

Marius Mihalache a început să studieze muzica la vârsta de 6 ani. La 10 ani câştigă primul său premiu la Atena. La 17 ani interpretează la ţambal Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert şi Mozart stârnind mii de aplauze la Scala di Milano. Cel mai important moment din viaţa sa de artist, este întâlnirea cu acela care îi va fi mentor, renumitul artist american Chick Corea. Ulterior va cânta in deschiderea a câteva concerte ale acestuia. Marius Mihalache a mai împărţit scena cu renumiţi artişti precum Gloria Gaynor şi Nina Simone. În 1998 artistul lansează primul său album de etno-jazz Eclipse, urmat de altele şi de colaborări, o perioadă în care abordează mai multe stiluri, de la jazz la muzică ţigănească.


Printre artiștii cu care a colaborat de-a lungul timpului se Nigel Kennedy sau Steve Vai.

„Întodeauna aici, in Timișoara, publicul a fost la înălțime“

„Să cânți acasă este mereu o mare bucurie, atât pentru mine, cât și pentru Marius. Mi-am dorit foarte mult să revin în Timișoara mea și mai ales în legendarul Club 30. Săftița lui Marius Mihalache este un proiect balkanic senzațional și de care te vei îndrăgosti negreșit. Săftița aduce în prim plan poveștile vechi de iubire, de acum 100 de ani până în prezent, doine necântate până acum, povești despre cum se curtau tinerii și cum își împlineau dorința, este vorba despre trădarea și pasiunea tinerilor din acele vremuri. O surpriză pe care Marius a pregătit-o este chiar momentul dintre el și Lorin Mihalache( tobe), fiul său, care acum câteva zile a primit premiul de „Revelația Anului” la Gala Premiilor Jazz. Va fi o seară senzațională și sunt convinsă că publicul timișorean va pleca acasă cu iubirea Săftiței lui Marius Mihalache. Întodeauna aici, in Timișoara, publicul a fost la înălțime. Am făcut chiar un pariu cu băieții că va fi sold out în orașul meu așa cum se întâmplă la toate concertele lui Marius Mihalache. Ne vedem pe 6 aprilie“, ne-a declarat solista Arabela Nicolau, care s-a născut în Timișoara.

Biletele pentru acest concert costă 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.