Ne merităm soarta

Ne merităm soarta

0
DISTRIBUIȚI

Dacă în loc să acceptăm un loc de muncă pe 1.500 de lei preferăm să nu facem nimic pe ajutorul social de 700 de lei, atunci ne merităm soarta. Dacă stăm pe ajutor social, deși ai putea lucra, iar apoi ne plângem de drumuri, de spitale, de politicieni, de țară, atunci ne merităm soarta. Dacă ne plângem că se circulă oribil prin oraș, dar noi urcăm în mașină și pentru a merge la magazinul din colț, atunci ne merităm soarta.

Dacă avem prezență la urne sub 50% din populația cu drept de vot, dar ne plângem 100%, atunci ne merităm soarta.


Dacă într-un referendum se votează scăderea numărului parlamentarilor la 300, dar noi apoi îl creștem, atunci ne merităm soarta. Dacă vedem că cei responsabili joacă alba-neagra cu bugetul, luând dintr-o parte ca să dea în alta, dar nu facem nimic, atunci ne merităm soarta. Dacă ne dăm de ceasul morții cu „state paralele”, în loc să vedem autostrăzile care se crapă, spitalele murdare și ritmul de melc în care se face orice din banul public, atunci ne merităm soarta.

Cel mai neînsemnat deputat este plătit cu de peste 10 ori salariul minim pe economie, și asta fără a avea vreo funcție (secretar, președinte de comisie etc). Treaba lor este să facă țara să meargă mai bine, dar cred că toți putem cădea de acord că, indiferent despre ce guvern a fost vorba, aproape nimeni nu și-a făcut treaba. Dar remunerația crește, și chiar este plătită înainte de Paști, spre deosebire de alte categorii, cum ar fi pensionarii sau profesorii. Într-o întreprindere privată, unde utilitatea angajatului dictează salariul și chiar rămânerea sa într-un loc de muncă sau altul, o productivitate ca cea a parlamentarilor noștri ar fi semn de concediere în doi timpi și trei mișcări.

Ah, și pe lângă salarii, interesant că o parte dintre cei care ne conduc au niște sporuri incredibile pentru „condiții vătămătoare”, în condițiile în care ei lucrează la birou și administrația merge în general prost sau foarte prost. Iar pe ei se pare că nu-i vatămă nimeni. Ei oare își merită soarta?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.