Nici bonurile de masă nu-i stimulează. Locuitorii din Timiș nu se înghesuie...

Nici bonurile de masă nu-i stimulează. Locuitorii din Timiș nu se înghesuie să doneze sânge

0
DISTRIBUIȚI

donare sange

Locuitorii din județul Timiș nu se prea înghesuie să doneze sânge, deși în schimbul acestui gest sunt răsplătiți cu bonuri de masă și o zi liberă de la locul de muncă.

Potrivit reprezentanților Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, zilnic, aproximativ 60 de persoane donează sânge, însă numărul este insuficient, fiind nevoie de aproximativ 100 – 120 de donatori în fiecare zi pentru a asigura tot necesarul.

“Avem donatori, dar tot timpul este loc de mai bine, pentru că cererea este mai mare decât numărul de donatori care ne trec pragul, așa că am decis să mergem noi la nivel de firme, unde sunt doritori să doneze și să facem acele colecte mobile.


Media este de 60 de donatori pe zi și ar fi nevoie de 100-120”, a explicat Rodica Lighezan, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Timișoara.

Reprezentanții centrului spun că numărul donatorilor crește în preajma sărbătorilor, pentru că oamenii au zile libere, dar și pentru că doresc să facă un gest nobil.

Timişorenii care vor să doneze sânge trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 62 de ani, femeile, o greutate minimă de 55 de kilograme, iar bărbaţii, de 65 de kilograme. În schimbul celor 450 de mililitri de sânge donat, cei care trec pragul Centrului de Transfuzii Sanguine primesc șapte bonuri de masă, de nouă lei fiecare, o reducere de 50% la abonamentul RATT pe o lună, analize gratuite şi o zi liberă de la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.