Pălincă eclectică de Budapesta și energie grunge alături de maghiarii de la...

Pălincă eclectică de Budapesta și energie grunge alături de maghiarii de la DLRM, la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Muzicienii maghiari care alcătuiesc formația maghiară DLRM au susținut vineri seara un concert în premieră în orașul nostru, amestecul lor de stiluri înglobat în particula „rock eclectic“ find unul cât se poate de interesant.

Trupa din Budapesta care a editat exact acum un an materialul discografic de debut, „Cheeky Pig“, a reușit să capteze atenția publicului încă de la primele acorduri, iar unul din atu-urile recitalului a fost faptul că pe parcursul melodiilor interpretate, urechile spectatorilor au fost încântate cu acorduri de garage – rock, punk, ska sau chiar grunge. Unul din momentele haioase ale serii a fost atunci când solistul Szabó Márton le-a oferit spectatorilor o sticlă de pălincă „din struguri eclectici de Tokai“, care a colorat cât se poate de bine recitalul ungurilor.

Formația DLRM a luat naștere în 2014 „din joacă“, primii pași mai serioși find făcuți în 2015 și a înregistrat discul de debut alături de producătorul Gabor Noniusz, un nume binecunoscut în țara vecină care a colaborat printre alții și cu Mary PopKids, Lajkó Félix, Firkin sau Subscribe.

„La început ne numeam Delirium, iar mai apoi am devenit DLRM, fiindcă e un nume mai misterios.


Și nu numai pentru asta ci și pentru că Delirium e un nume comun, DLRM suntem numai noi. Alături de concertele noastre din Ungaria am fost deja în diverse cluburi din Franța, Germania, Cehia, Spania, Austria, Olanda și în alte țări. Practic în jumătate de an am făcut două turnee internaționale. Avem noroc că avem parte de recunoașterea publicului, lumea știe deja textele noastre. E un sentiment nemapomenit să mergi undeva în străinătate și oamenii să fredoneze piesele alături de tine. Suntem studenți în an terminal și avem câteva firme care ne sponzorizează în mai multe moduri. Cântăm rock eclectic. Nici noi nu știm exact ce cântăm, avem inspirație din lucruri diferite. Marea majoritate a pieselor noastre sunt în limba engleză pentru că așa s-a nimerit, n-a fost nimic premeditat. Un rock n roll adevărat e fain să fie în engleză. Dar o piesă ca Hop – Hop, care a apărut pe cel de-al doilea E.P. al nostru nu are cum să aibe un text în engleză. Ne definește muzica grunge din anii 90, Nirvana, Soundgarden sau Smashing Puimpkins. Dar și The Doors. Sunt muzici fără vârstă, care se adresează tuturor timpurilor. Cu asta am crescut noi, ascultând discuri pe vinil cu Doors. Se poate trăi din muzică, dar trebuie să crezi în ceea ce faci. Nu e vorba de noroc, ci mai degrabă de cât ești dispus să investești în muncă. Și trebuie să ai răbdare. Principalul e să crezi în ceea ce faci. Povestea cu pălinca pentru public s-a născut la începuturile trupei, când cântam pentru puțini oameni, care stăteau stingheri, undeva în spate. Am scos pălinca și i-am chemat în față. A devenit un obicei și…adevărul este că pălinca dă o altă energie oricărui show“, ne-au declarat Szabó Márton și Petróczi-Farkas Ádám (chitară) din partea trupei DLRM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.