Pași importanți pe șantierul lotului 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Care...

Pași importanți pe șantierul lotului 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Care este stadiul lucrărilor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Avansează lucrările pe șantierul lotului patru al Autostrăzii Lugoj – Deva, care face legătura între Ilia și Șoimuș, din județul Hunedoara. Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, până la sfârșitul săptămânii trecute, au fost mobilizați aproximativ 650 de muncitori și 200 de utilaje, care au început și noi tipuri de lucrări.

„Au fost continuate lucrările deja demarate, dar au început și alte tipuri de lucrări, cum ar fi terasamentele (blocaje din piatră brută în zona haldei de steril sau umpluturile în zona carierei Brănișca). Au continuat excavațiile la versantul de la Șoimuș, a început montarea gardului de protecție a autostrăzii, precum și montajul confecțiilor metalice a stâlpilor Transelectrica. S-a lucrat și la pregătirea platformei pentru executarea ultimei culee de la intersecția DN 76 cu DJ 706A, acolo unde autostrada va „urca” pe dealul Șoimuș”, transmite DRDP Timișoara.

Antreprenorul de pe lotul patru al Autostrăzii Lugoj – Deva a intrat în vacanță, în această săptămână, până după sărbătoarea Paștelui, urmând să revină la muncă după 16 aprilie.

Cei 22 de kilometri ai lotului patru al autostrăzii Lugoj – Deva trebuiau finalizați în mai 2016, costul lucrărilor fiind estimat la aproape 420 milioane de lei, fără TVA.


Lucrările pe cele trei loturi ale autostrăzii din vestul țării au început în 2013 și 2014. În total, autostrada Lugoj-Deva va avea în jur de 100 de kilometri.

Antreprenorul de pe lotul 4 Lugoj-Deva a intrat în vacanță până după sărbătoarea Paștelui. Până la finele săptămânii trecute, au fost continuate lucrările deja demarate, dar au început și alte tipuri de lucrări, cum ar fi terasamentele (blocaje din piatră brută în zona haldei de steril sau umpluturile în zona carierei Brănișca). Au continuat excavațiile la versantul de la Șoimuș, a început montarea gardului de protecție a autostrăzii, precum și montajul confecțiilor metalice a stâlpilor Transelectrica. S-a lucrat și la pregătirea platformei pentru executarea ultimei culee de la intersecția DN 76 cu DJ 706A, acolo unde autostrada va "urca" pe dealul Șoimuș. În ultima perioadă, mobilizarea pe șantierul tronsonului Șoimuș – Ilia a fost de circa 650 persoane și 200 de utilaje. Antreprenorul revine la muncă după 16 aprilie.

Publicată de DRDP Timişoara pe 3 Aprilie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.