Peste 3.000 de cereri de azil depuse în Timișoara, anul trecut. Cum...

Peste 3.000 de cereri de azil depuse în Timișoara, anul trecut. Cum sunt ajutați refugiații și migranții să se integreze în România

0
DISTRIBUIȚI

Creștere fabuloasă a numărului cererilor de azil depuse în România, anul trecut. În total, la nivel național au fost înregistrate 4.820 de astfel de cereri, în creștere cu 161% față de 2016. 3.164 dintre cererile de azil au fost depuse în Timișoara, arată datele făcute publice de Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România.

“Peste 1.900 de persoane care au depus cereri de azil la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara au fost transferați și cazați în celelalte centre din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări. Cei mai mulți dintre solicitanții de azil au fost, în 2017, din Siria, Irak, Pakistan și Afganistan. Au fost soluționate peste 1.200 de cereri de protecție internațională în etapă administrativă, iar în 76 de cazuri a fost acordată o formă de protecție. Din totalul persoanelor care au dobândit o formă de protecție, pe parcursul anului 2017, 27 au urmat programele de integrare derulate sub coordonarea Inspectoratului General pentru Imigrări”, transmit reprezentanții ONG-ului, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Asociația Ecumenică a Bisericilor din România (AIDRom) comunică faptul că implementează proiectul european “Integrare ACUM – Abordări complexe și unitare pentru migranți”, iar prima etapă se încheie la sfârșitul acestei luni.


În cadrul proiectului, a fost asistat un număr de 359 de refugiați și migranți, în perioada iunie 2017 – februarie 2018, cu scopul de a se integra mai ușor în România.

Proiectul se desfășoară în județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Arad, Bihor și Hunedoara, iar în Centrele Regionale de Integrare Timișoara și Oradea au fost oferite migranților și refugiaților servicii specializate de consiliere socială şi juridică, asistenţă materială, cursuri de limba română şi acomodare culturală, activităţi de petrecere a timpului liber pentru migranţi, acţiuni specifice pentru beneficiarii minori ai grupului ţintă şi medierea relaţiei migranţilor cu instituţiile implicate în proiect.

De asemenea, în cadrul proiectului au fost formaţi zece mediatori în cadrul unui seminar de formare şi angajaţi trei mediatori interculturali. Au fost formați 20 voluntari în cadrul unui seminar, care au participat la crearea de reţele judeţene de voluntari și au fost semnate șase parteneriate cu instituţii publice din cele șase judeţe amintite, cu atribuţii în domeniul asistenţei migranților.

Bugetul proiectului, pentru prima etapă de implementare, este de aproape 1,1 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.