Ploaia cu nisip a căzut din nou peste Timișoara. Care este explicația...

Ploaia cu nisip a căzut din nou peste Timișoara. Care este explicația meteorologică FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1923264860">

Surpriză neplăcută pentru timișorenii care au circulat astăzi în oraș sau și-au parcat mașinile în aer liber: un strat consistent de praf galben le-a acoperit automobilele în urma unei scurte ploi.

Nu este pentru prima oară când românii se confruntă cu acest fenomen, iar explicația este aceeași: un nor de praf saharian care trece pe deasupra României.

Nori de praf saharian trec pe deasupra Europei periodic, astfel de ploi cu praf portocaliu fiind semnalate și în această perioadă, nu doar în România, ci și în alte zone de pe continent. Fenomenul apare după ce, în urma unor furtuni de nisip în Sahara, particule fine de nisip ajung în straturile superioare ale atmosferei și sunt duse de curenții de aer deasupra Europei. În unele situații fenomenul poate trece neobservat, însă precipitațiile, fie că este vorba de ploaie sau de ninsoare, antrenează particulele spre sol.

Sursa foto: Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.