Poliția Locală, slugărnicie cu repetiție. Motivul pentru care Primăria Timișoara nu va...

Poliția Locală, slugărnicie cu repetiție. Motivul pentru care Primăria Timișoara nu va fi amendată după ce un preot a căzut pe trotuarul necurățat din fața instituției

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara nu a fost şi nu va fi amendată pentru incidentul de acum două săptămâni când un preot a căzut pe trotuarul din faţa instituţiei şi şi-a fracturat un picior, alunecând pe trotuarul care nu este curăţat de zăpadă. PRESSALERT.ro a solicitat Poliţiei Locale Timişoara să informeze dacă primăria a fost sau nu amendată. A fost nevoie de o săptămână de aşteptare şi de nu mai puţin de trei telefoane pentru ca purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniela Seracin, să ne ofere următoarea declaraţie: „Din verificările efectuate, vă comunicăm că nu s-a impus aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale în acest caz deoarece trotuarul din faţa Primăriei Timişoara a fost curăţat înainte de incidentul care s-a produs în timpul unui val de ninsoare, dar şi după”.


Aceste nuanțe nu au fost însă specificate în niciuna din comunicările emise de Poliția Locală în zilele cu zăpadă, când oamenii erau somați să-și curețe spațiile din fața caselor sau firmelor, cu mențiunea că amenzile erau cuprinse între 500 și 1000 de lei, pentru persoane fizice, și între 1500 și 2500 pentru persoane juridice.

Explicaţia dată de Poliţia Locală este identică celei date de primarul Nicolae Robu tot pentru site-ul nostru.

„Este regretabil ca s-a întâmplat asta. Desigur, eu am înțeles că s-a curățat trotuarul, numai că a venit încă un val de ninsoare și bietul om ajuns acolo când chiar era alunecuș și s-a accidentat. Nu știu dacă a fost foarte grav, dar e regretabil că s-a întâmplat. Am înțeles că nu era sigur că e fractură și a rămas să își facă investigații imagistice. Evident că regretăm, nu e de dorit să se întâmple niciunde în oraș și nimănui, mai ales să se întâmple pe trotuarul de lângă primărie. Bineînțeles că regretăm”, a declarat Robu după incident.

Deşi agenţii de la Poliţia Locală nu au putut amenda primăria în urma incidentului, aceştia nu au avut nicio reţinere să îl sancționeze pe primarul Nicolae Robu, fără temei legal, în baza unei mărturisiri pe Facebook în care edilul se autodenunţa că a parcat pe un loc pentru persoane cu handicap în curtea Spitalului Municipal. Potrivit legii, sancțiunea se poate aplica doar dacă agentul Poliției Locale face o constatare la fața locului.

De altfel, amenda aplicată primarului Robu nu este prima dovadă de slugărnicie a poliţiei locale. Agenda pe anul 2018 a instituţei îl are pe copertă chiar pe edilul care l-a numit şef interimar la instituţiei pe Dorel Cojan, menţinut în funcţie de aproape patru ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.