Pompieri, părinți cu copii sau persoane în scaun rulant au participat la...

Pompieri, părinți cu copii sau persoane în scaun rulant au participat la cea mai mare alergare în scop caritabil din vestul țării, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-668825801">

Cea de-a patra ediție a evenimentului Timotion a adunat un număr record de participanți, cu 30% mai mulți față de acțiunea de anul trecut. Peste 4.000 de persoane de toate vârstele s-au înscris la alergarea în scop caritabil care a avut loc în Piața Libertății din Timișoara, astăzi.

Participanții au putut alerga în una dintre cele șase curse pregătite de organizatori, iar suma adunată din taxele de înscriere, care se ridică la aproape 200.000 de lei, urmează să fie donată celor 18 proiecte sociale din program.

„Suntem peste 4.000 de participanți, este cea mai mare participare din cei patru ani pe care-i avem de Timotion. Ne-am dorit nu atât să scoatem lumea să alerge, ci să-i facem să doneze și să se implice, pentru că am legat alergarea de comunitate și de proiectele legate de comunitate. Ne-a plăcut de la început această idee și credem foarte mult în cele patru valori în care Alergotura crede: în alergare, în ajutorul față de celălalt și în implicare”, ne-a declarat Olimpiu Porumb, din echipa Alergotura, organizatorul evenimentului Timotion.

Printre cele 4.000 de persoane care au alergat, astăzi, în scop caritabil pe străzile orașului s-a numărat și Gabriela Szabo, zeci de pompieri, care au participat la crosul de doi kilometri, părinți cu copii, înscriși la cursa de un kilometru, sau persoane în scaune rulante, participanți la o altă cursă de un kilometru. De asemenea, persoanele cu condițile fizică bună au alergat în cadrul unui semimaraton de 21 de kilometri și a două crosuri de zece și cinci kilometri.

„Noi ne-am înscris la Timotion cu proiectul «Viața în comunitate», prin care ne-am propus să strângem fonduri pentru a putea accesa servicii specializate la domiciu și în comunitate pentru membrii Asociației Ceva de Spus, cu scopul de a ne desfășura munca mai eficient. Am strâns peste 5.000 de lei, au fost foarte mulți oameni care au alergat pentru noi și le mulțumim, chiar suntem încântați să vedem că oamenii ne susțin și au încredere în noi”, ne-a declarat Simona Smultea, co-președinte al Asociației „Ceva de Spus” din Timișoara, care este formată din aproximativ 40 de persoane cu deficiențe fizice și intelectuale.

Organizatorii Timotion, Asociaţia Club Sportiv Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timişoara, continuă campania de donații pentru cele 18 proiecte sociale înscrise în program până în data de 10 mai. Suma necesară susținerii proiectelor este de 275.000 de lei. Mai multe informații sunt disponibile AICI!

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.