Pompierii din Timiș dau o mână de ajutor pentru stingerea incendiului din...

Pompierii din Timiș dau o mână de ajutor pentru stingerea incendiului din pădurea de pin. Focul arde de patru zile FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Incendiul care a izbucnit, vineri după-amiază, la o pădure de pin din Parcul Național Domogled – Valea Cernei, din județul Caraș-Severin, nu a fost încă lichidat, deși au fost mobilizate forțe impresionante. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, în această dimineață, misiunea de stingere a incendiului a fost reluată.

“Echipajele de la sol au început deplasarea către locul intervenției. În acest moment, unul din cele două elicoptere efectuează misiunea de recunoaștere, pentru a vedea dacă incendiul s-a mai extins sau nu. Pe timpul efectuării zborului de recunoaștere s-a observat că în continuare sunt zone unde incendiul se manifestă cu flacără, dar, din fericire, suprafața afectată este mai mică dect cea de ieri”, au arătat reprezentanții ISU Caraș-Severin.

În această dimineață au fost mobilizate aceleași forțe ca și pe parcursul zilei de ieri: 92 de pompieri militari din județele Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Timiș și 40 de angajați ai Direcției Silvice și rangeri ai Parcului Național Domogled – Valea Cernei. Aceștia intervin cu rucsaci de intervenție la incendii de pădure, lopeți și bătătoare. De asemenea, și astăzi vor interveni cele două elicoptere solicitate, care vor arunca cu apă.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 15.00, în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, iar sâmbătă se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ două hectare, la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

“Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 m, la 25 kilometri distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil.


Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade”, au explicat reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

Foto: ISU Caraș-Severin

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.