Preşedintele CJ Timiş, întâlnire cu oamenii de cultură nemulţumiţi de Asociaţia Timişoara...

Preşedintele CJ Timiş, întâlnire cu oamenii de cultură nemulţumiţi de Asociaţia Timişoara Capitala Culturală Europeană

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a avut astăzi o întâlnire cu oamenii de cultură din Timişoara nemulțumiți de modul în care funcționează ATCCE 2021.

După ce au depus un memoriu tocmai la Uniunea Europeană privind activitea Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, oamenii de cultură din capitala Banatului au mers cu jalba în proţap şi la Consiliul Judeţean Timiş. Regizorul Florin Iepan, regizorul Ștefan Iordănescu, scriitorul Daniel Vighi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare, Vasile Docea, jurnalista Brânduşa Armanca, omul de afaceri Ovidiu Şandor (unul dintre creatorii ArtEncounters), fondatorul Gărâna Jazz Festival, Marius Giura, Dana Sarmeș, reprezentanta Contrasens, şi Nicoleta Ciocov de la Pelicula Culturală au discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş pe tema nemulţumirilor avute de oamenii de cultură din oraş privind implementarea programului Timişoara Capitala Culturală Europeană.

„Cred că era necesară această întâlnire deoarece TCCE trebuie să unească oamenii și nu să îi dezbine.


Multe din cele sesizate sunt probleme tehnice care țin de implementarea procedurilor asumate la data câștigării titlului și din această perspectivă sunt optimist că toate părțile implicate se vor pune la masă și vor găsi cele mai bune soluții. Cred că doamna Simona Neumann a făcut o treabă excelentă până acum, iar înființarea unui Consiliu Consultativ și stabilirea unui calendar de alegeri clar și transparent sunt pași procedurali necesari. Atragerea de partea proiectului a unui public cât mai diversificat este un plus pentru societate pentru că diversitatea este o caracteristică a Timișoarei. Bucuria și entuziasmul de la data desemnării Timișoarei nu trebuie umbrite de acțiuni din care toată lumea are de pierdut și care pun în pericol întregul proiect”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.