Primarul Robu, făcut KO pe Facebook de Simona Neumannn pe tema finanțării...

Primarul Robu, făcut KO pe Facebook de Simona Neumannn pe tema finanțării ATCCE 2021 UPDATE Comentariul directoarei executive a fost șters

0
DISTRIBUIȚI

Conflict deschis pe Facebook între primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi directorul executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, Simona Neumann, pe tema banilor plătiţi de primărie către asociaţie. Edilul a somat-o public pe Neumann să îşi ceară scuze pentru că ar fi dezinformat opinia publică atunci când a declarat că primăria nu a virat niciun leu în conturile asociaţiei în 2018.

„Urmare a declarațiilor publice ale d-nei Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, cum că nu ar fi primit niciun leu de la Primărie și Consiliul Județean în 2018, fac cunoscut, tot public, că Primăria a făcut în 2018 următoarele plăți către Asociație:
• 100.000 lei în 09.02.2018
• 250.000 lei în 30.03.2018
Total: 350.000 lei în 2018

Acestora, li se adaugă alți 150.000 lei, plătiți în decembrie 2017.


Și, în curând, alți 250.000 lei pe care suntem pregătiți să-i virăm.

Reiterez: Primăria Timișoara a fost, este și va rămâne în mod detașat principalul finanțator al proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021. Și, de pe această poziție, cere conducerii Asociației să-și revizuiască atitudinea, încetând campania de dezinformare a cetățenilor Timișoarei, de învinuire a finanțatorilor pt. sărăcia de evenimente culturale -CU ADEVĂRAT CULTURALE!- pe care le-a desfășurat până acum. Banii n-au fost nicio clipă, din momentul creării mecanismului de finanțare, o problemă pt. Asociație! Dar trebuie să se înțeleagă că noi -și mă refer atât la Primărie, cât și la Consiliul Județean-, ca instituții publice, nu-i putem da așa, pur și simplu, să fie ținuți în conturile Asociației!”, a scris Robu pe Facebook.

Răspunsul Simonei Neumann a venit sub formă de comentariu la postarea edilului. Acesta a explicat că sumele de bani virate în acest an în contul asociaţiei sunt de fapt restanţe din anul precedent. „Domnule Primar. Eu am declarat doar că pt anul 2018 nu am semnat deocamdată contractul de finanţare cu PMT pt program cultural prioritar. Declaraţia a fost dată înaintea votării bugetului. Sumele menţionate de Dvs pt anul 2018 sunt restante ale cotizaţiei anuale pt 2017. Finanţarea s-a făcut întotdeauna pe baza de proiecte care au fost inaintate Primăriei şi decontate, pe urmă, înainte de următoarea tranşă de finanţare. Asociaţia nu a dus şi nu va duce nici o campanie de dezinformare împotriva nimănui”, a scris Neumann.

UPDATE Comentariul Simonei Neumann a fost șters de pe pagina primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.