Primarul Robu, atitudine dură față de migranții prinși în Timișoara. ”E problema...

Primarul Robu, atitudine dură față de migranții prinși în Timișoara. ”E problema Germaniei cum se poziționează”

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, se arată nemulțumit de numărul mare de migranți care au tranzitat Timișoara în anul precedent. Edilul-șef a făcut publică, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, o statistică a Poliției Locale, conform căreia, în 2017, în Timișoara au fost prinși aproape 300 de transfugi care intraseră în țară ilegal și care își făceau veacul prin parcurile din oraș sau în zonele periferice.

„Noi, în Timișoara, avem o problemă.


Eu am mai vorbit despre asta, dar am ajuns la concluzia că nu am vorbit suficient. Avem o mare problemă, în Timișoara noapte de noapte sunt prinși (n.r – migranți) și haideți să ne întrebăm ce s-ar întâmpla dacă Poliția Locală nu și-ar face datoria, că noi nu îi simțim pe acești migranți decât foarte, foarte rar, însă asta nu înseamnă că ei nu există. (…) Trebuie să ne facem datoria, Poliția Locală are un consemn foarte clar din partea mea să fie foarte vigilentă, să prindă acești cetățeni și să îi dea mai departe celor îndrituiți să se ocupe de ei. Eu cred că trebuie și schimbări legislative în privința tratamentului lor în țara noastră. Nu e normal ca ei să fie lăsați să umble așa, de capul lor, după ce poliția îi prinde și eu o spun sincer. Sunt pro european, nu cred că are nimeni dubii în această privință, sunt cu toată ființa mea atașat valorilor europene, dar pe această temă concretă a migranților e problema Germaniei cum se poziționează, dar e și problema României cum se poziționează. România a pierdut cam 10% din populație în ultimii ani, cetățeni care eu emigrat pe unde pot. Păi cred că România ar trebui să fie concentrată pe a-i aduce înapoi pe acești cetățeni, pe reîntregirea poporului, și nicidecum pe aducerea în România a unor populații care foarte greu s-ar integra aici”, a declarat Robu, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Primarul Timișoarei spune că deși nu este împotriva migranților, comportamentul acestora în alte țări ar trebui să dea de gândit autorităților române care ar trebui să ia măsuri de precauție pentru a preveni incidente neplăcute.

2 COMENTARII

  1. Incep sa ma suprinda Robu. Daca nu e doar demagogie,il felicit.Este adevarat ce spune. Iar @plus plus sa mergi desteptule prin Europa Sa ii vezi .Si ia-ti acasa vreo doua familii. Sa iti ajunga.Toti umanistii astia de facebook ar trebui sa aiba cativa imigranti tineri si nelinistiti .Sa se sature de ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.