Primarul Robu, nemulțumit de salariul de 2.000 de euro. Cât ar vrea...

Primarul Robu, nemulțumit de salariul de 2.000 de euro. Cât ar vrea să câștige

3
DISTRIBUIȚI

Câștigă aproape 2.000 de euro pe lună, însă spune că leafa sa nu este nici pe departe pe măsura muncii pe care o depune și pe măsura responsabilităților pe care le asumă prin implementarea de proiecte. Vorbim despre primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care astăzi a abordat din nou problema salariilor primarilor pe care el le consideră prea mici.

„Primarii sunt tratați așa ca fiind un fel de hoți care se îmbuibă ei fiecare cum poate din bunul public și, prin urmare, nu trebuie să aibă cine știe ce salarii. Primarii sunt oamenii care au cea mai mare apreciere din partea concitadinilor lor. E normal atunci să fie tratați astfel. Eu cred că salariile primarilor ar trebui să fie mult mai mari și, iată, o spun eu, un om care nu dă doi bani pe bani, ca să mă exprim astfel. Ar trebui să aibă salarii mult mai mari decât cele pe care le au. Până acum un an salariile erau de-a dreptul ridicole, acum sunt mult mai bune, însă ar trebui să fie mult mai bune. (…) De obicei, trebuie să suporți extrem de multe nedreptăți”, a declarat astăzi primarul Nicolae Robu.

Întrebat cum ar trebui să fie mărite salariile, Robu a explicat că salariile din sistemul public trebuie să fie calculate la fel ca și cele din sistemul privat, adică cu o componentă fixă și una de tip bonus.

„Eu consider că salariile ar trebui să fie stabilite pentru primari astfel: să se facă o grilă în funcție de complexitatea unității administrativ-teritoriale sub câteva aspecte și în funcție de categoria unității teritoriale – administrative să se stabilească componenta fixă a retribuției, care cred că ar trebui să fie dublă față de cea actuală.


Mai departe, ar trebui să se acorde bonusuri de performanță în funcție de contribuția la modernizarea infrastructurii unității administrativ-teritoriale. Aici este greu, în zona asta. Aici deranjează cetățenii, aici gestionezi relația cu proiectanții cu toți cei implicați și nu e deloc ușor. Bonusul trebuie să fie în funcție de ce lasă fiecare în urma lui. (…) Trebuie o grilă adoptată prin lege. Nu există mecanisme de control? Există Curtea de Conturi, există corpul de control. Nu există nicio problemă, se face o evaluare. Evaluarea să fie o grilă, foarte limpede, ce proiecte ai avut, ce valoare au. Și contești în instanță dacă cineva face abuz”, a adăugat primarul.

Întrebat de PRESSALERT.ro care ar fi un salariu decent pentru munca lui, Robu a răspuns „cred că un salariu corect ar fi de 4.000 – 5.000 de euro, dar nu fix, cu o componentă fixă și una de bonus, dar până aici să poată câștiga un primar al unui oraș precum Cluj, Iași, Timișoara. Cu bonusurile de rigoare să se poată ajunge aici. Poate să rămână salariul fix cât este acum”.

3 COMENTARII

  1. La boul satului nu ii mai ajunge salariul! Pai acest individ avar ce ii mai trebuie? are salariu de la Politehnica si de la primarie, mai mult masina la dispozitie cu sofer se de birou la Politia locala, telefon de serviciu, excursii in toata lumea! Ficasa este mai tot plecata in concedii exotice, pai de unde isi poate oare permite familia Robu toate acestea? Oare pana sa fie primar tot asa se plimbau in concedii? oare…………..

  2. Robule…cred ca salarul tau trebuie platit in boabe maro culese de pe camp de langa ciobani.
    Ca daca doamne fereste…se face salarul in functie de performanta…ajungi sa te sergi cu coceanul…
    Intre timp…ne explici si noua cum se face ca de cand esti matale primar…nu avem dezisectie in oras? Avem invazie de sobolani. Ca mostenirea grea…sa fim seriosi…in perioada ciuhandu (incep sa cred ca parca nu era asa incompetent ca tine…)nu au fost problemele astea…ai avut totusi vo 6 ani sa rezolvi problema…dar ai fost prea ocupat de barcute…semafoare…aplmieri…acelasi concept il are si nepotul meu de 3 ani…Si ne mai miram ca s-au bucurat profii din poli cand au scapat de tine.

  3. Primarul asta e un fomist care trebuie sa isi dea demisia daca nu ii convine salariul exorbitant pentru tara asta imputita si condusa de bolsevici PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.