Protest în centrul Timișoarei. Ce nemulțumiri are un bărbat al cărui fiu...

Protest în centrul Timișoarei. Ce nemulțumiri are un bărbat al cărui fiu a fost găsit mort într-o fântână părăsită FOTO VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat din Timișoara face, astăzi, un protest mai puțin obișnuit în centrul orașului, chiar în fața fântânii de la Punctele Cardinale. Marian Oprescu poartă pancarte cu mesaje precum ”CCR, protecția criminalilor” sau ”Greva e dictatura”. Acesta își exprimă astfel nemulțumirea pentru faptul că, spune el, autoritățile abilitate nu au făcut nimic pentru a soluționa moartea suspectă a fiului său, din 2012. Tânărul de 21 de ani a fost găsit atunci decedat, într-o fântână de la Moșnița Nouă, după ce dispăruse de acasă de două zile.

Marian Oprescu spune că dosarul se află în continuare la parchet, și că au fost aduși suspecți cu propunere de arestare preventivă, însă că judecătorii i-au lăsat liberi. ”Mi-a fost omorât un copil și de șase ani sute de ore la parchet, poliție… (…) Am deschis două procese, n-am dreptul la avocat, n-am dreptul la nimic în țara asta. Ne omoară copiii, ni-i aruncă în fântâni, noi nu avem niciun drept”, ne-a declarat Oprescu.

Printre mesajele afișate pe foi A4 este și ”Presa mă refuză din 2012”.


Bărbatul spune că un singur reprezentant al mass-media l-a lăsat să-și spună povestea public. ”Am făcut apel la toată presa, singurul om care a acceptat să merg la București a fost Dan Diaconescu. L-au arestat și nimeni n-a vrut să vorbească, până acuma”.

Tatăl vizibil afectat încă de tragedia care i-a marcat viața în urmă cu șase ani spune că s-a adresat chiar și președintelui României. ”Nu mi se dă niciun răspuns, n-am dreptul la avocat. Dreptul constituțional, călcat în picioare… Am făcut demersuri la președintele României, la prim-procuror. Am primit un rsăpuns de la domnul Iohannis (Klaus Iohannis – n.r.), căruia-i mulțumesc pentru chestia asta”, a mai spus timișoreanul.

Fiul acestuia, Ionuț Oprescu, de 21 de ani, a dispărut de acasă în luna aprilie a anului 2012. Le-a spus părinților că merge să-și plimbe câinele, însă nu s-a mai întors, nu a mai răspuns la telefon, mașina sa fiind găsită în fața locuinței unor prieteni. Ultima oară a fost văzut în cartierul Plopi. La două zile după dispariție, cadavrul băiatului a fost descoperit într-o fântână părăsită pe un câmp, în zona localității Moșnița Nouă. Polițiștii prezenți la fața locului au exclus ipoteza jafului, având în vedere că Ionuț încă avea lănțișorul de aur la gât. Prietenii și rudele spuneau că era îmbrăcat cu pantaloni și o jachetă în ziua dispariției, însă a fost găsit fără aceste obiecte vestimentare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.