Rețeta de pe „Știința”

Rețeta de pe „Știința”

0
DISTRIBUIȚI

Se ia una bucată spectator și i se oferă toate condițiile posibile. E simplu? Nu. În Timișoara prima piedică e cea clasică, a infrastructurii

Nu sunt naiv să spun că la meciurile lui ASU Politehnica totul e perfect. În primul rând se joacă pe o arenă de pe care e greu să privești cum trebuie un meci de fotbal. Cu toate acestea nu doar galeria vine la meciuri. Tot mai mulți spectatori au apărut în spatele gardului neinspirat de solid și înalt. Chiar dacă sunt puține locuri pe scaune, iar echipa nu pare să poată ajunge pe primele trei locuri din B anul acesta, bănățenii nu evită „Știința”.

Nu sunt foarte mulți oameni la meciurile obișnuite ale „Băieților în ghete”, dar niciodată mai puțini de 400-500.


E greu de calculat, că au fost 600, 800 sau o mie la ultimul meci. Cert e că majoritatea dintre aceștia vin constant. Au fost fidelizați. Revenim la vechea lecție de marketing dată de druckeri. Dar ăsta e adevărul, chiar dacă mai e de lucrat la multe aspecte. Ajută să ai meci de meci acel mic shop cu produse dorite de suporteri. Tricourile, o cană, un pix sau un simplu breloc devin obiecte speciale atunci când sunt modelate în culorile favoriților.

Nu doar Politehnica din B apelează la aceste metode, doar că pe „Știința” reprezintă o constantă de ani de zile. Atenția la detalii stă și într-o pagină de socializare bine pusă la punct și o comunicare decentă cu media. Repet, lucrurile sunt departe de a fi perfecte, dar pentru ASU toate au funcționat la un nivel senzațional pentru situația sportului românesc. Nu doar „huliganii” vin să-i vadă pe Bilia și compania, așa cum clamau acum câțiva ani unele voci între timp aproape amuțite. La jocuri vin și cei mici, însoțiți de părinți, miile de poze frumoase după evoluțiile alb-violeților stau dovadă. Fie că cei din teren pierd sau câștigă, aceștia revin mereu să guste rețeta de pe „Știința”.

S-a creat deja o comunitate, micuță, mai mare, cum o fi, dar e vie, palpabilă și e una cu echipa. Cu toții știu că își vor face weekendul mai frumos în urma experienței de pe stadion. Un lucru cu care puține formații de pe aceste meleaguri se pot lăuda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.