Revine acoperișul din umbrele colorate în centrul Timișoarei. Când începe montarea lor

Revine acoperișul din umbrele colorate în centrul Timișoarei. Când începe montarea lor

0
DISTRIBUIȚI

umbrele colorate

Veste mult așteptată de toți timișorenii. În această primăvară, revine acoperișul din umbrele colorate în centrul orașului. Asociația „Noi Re-Creăm” anunță că va „colora” două străzi cu ocazia Festivalului Timfloralis, organizat de Primăria Timișoara. Astfel, umbrelele colorate vor anima din nou strada Alba Iulia din Timișoara, iar pe strada Mărășești va răsări un aranjament floral unic, realizat din flori desenate pe asfalt.

În total, vor fi înălțate spre cer în jur de 600 de umbrele, iar montarea lor va începe marți, 23 aprilie. Instalația de umbrele va fi vizibilă pe toată durata Festivalului Timfloralis, dar și după terminarea acestuia.

În ceea ce privește strada Mărășești, între zona dintre Hotel Timișoara și Operă va fi implementat conceptul de Street Art Live, care va fi acoperită de creația unică a artistei Roxana Netea, absolventă a Facultății de Arte.


Concret, pe asfalt vor fi pictate flori colorate.

„Am ales această reprezentare în cadrul Festivalului Timfloralis deoarece Timișoara este intitulat „orașul florilor”. Din pavajul gri și anost se deschide o gaură a cheii urmată de o explozie florală, sugerând în mod simbolic însăși esența festivalului. Odată ce privești în interiorul acesteia, cromatica bogată și minunată a florilor presărate, menite să răpească răsuflarea trecătorilor, te cuprind în dansul ludic al primăverii”, a afirmat artista Roxana Netea.

Potrivit reprezentanților Asociației „Noi Re-Creăm”, prin proiectul Street Art Live, artiștii locali își pot „nara” talentul în fața întregului oraș.

„Conceptul de Street Art Live, lansat în toamna anului 2016 de către asociația noastră, concept care a avut la bază realizarea a două covoare colorate pe asfalt și organizarea unui atelier de creație în aer liber, în care peste 25 de artiști au pictat în stradă, a fost un impuls pentru noi, tocmai pentru că știm câtă nevoie au timișorenii creativi de condiții pentru a se exprima și pentru a aduce talentul lor în fața comunității. Când vine vorba de tinerii care găsesc metode neconvenționale de expresie artistică, susținerea pentru ei este una foarte limitată”, transmite ONG-ul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.