Ripensia o învinge pe Afumați de la 0-1 și cu un om...

Ripensia o învinge pe Afumați de la 0-1 și cu un om în minus. Călin Toma a spart gheața în B cu un eurogol GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Roș-galbenii au mai scăpat din presiunea zonei inferioare a clasamentului după succesul de azi cu ilfovenii. CS Afumați a deschis scorul și a controlat prima repriză din Ciarda Roșie, dar FC Ripensia a fost de neoprit în partea secundă, scor 2-1 (0-1). Andrei Dumiter a egalat în urma unei gafe iar Călin Toma a marcat reușita decisivă după ce echipa sa rămăsese în inferioritate numerică prin eliminarea lui Claudiu Apro.

”Ripi” avea neapărat nevoie azi de victorie, mai ales în condițiile în care vecina de clasament, UTA, va trece peste ea cu succesul la masa verde împotriva lui ASU Poli. În minutul 12 lucrurile arătau rău pentru gazde. Ștefan Vasile prinde un șut superb în cros și Rădulescu nu poate face nimic. La 0-1 tot vizitatorii sunt mai periculoși. În minutele 34 și 39 Onea, respectiv Buduroi, trec pe lângă 2-0. Timișorenii nu au reușit minute bune să-și facă jocul și păreau clar vioara a doua. Doar capul lui Tudor, în urma cornerului executat de Ungureanu, arăta ca roș-galbenii mai pot pune probleme.

Partea secundă a fost diametral opusă. În minutul 49, la o fază care nu anunța mare lucru, Patriche protejează un balon pentru portarul Marinescu, dar Dumiter ”fură” balonul și înscrie în poarta goală. În minutul 60 însă fundașul Apro vede al doilea cartonaș galben, pe primul îl văzuse doar cu câtea momente mai devreme. Dedu trece apoi în două rânduri pe lângă gol pentru Afumați, de fiecare dată mingea a fost deturnată de Rădulescu. Deși în inferioritate Ripensia a avut mai mult inițiativa și a dat lovitura cu 13 minute înainte de final. Ungureanu insistă la un balon în bandă, pătrunde pe lina de fund și centrează perfect pentru Călin Toma, liderul nou promovatei la ”assist-uri” avea acum să fie la capătul celălalt: cu un șut perfect calibrat, din prima, spre vinclu. În prelungiri putea fi chiar 3-1, dar din apropierea careului mic Dumiter a trimis la colțul scurt iar balonul a fost deviat în bară și în afara terenului.

”Ripi” ia punctele necesare și păstrează deocamdată poziția a 12-a, momentan cu un punct peste UTA și opt distanță față de zona roșie. Afumațiul irosește poate ultima șansă de a se mai apropia de locul 3.

FC Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Bocşan, Apro, C. Toma – Mînecan (42 Bobină), L. Tudor, Stoi (66 M. Toma), Ad. Ungureanu (85 Zurbagiu) – Dumiter, Mediop. Antrenor: Ciprian Urican.

CS Afumaţi: Marinescu – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Ciochină (79 Perju) – Vas. Olariu, Alin Zaharia (87 D. Burlacu) – Rz. Avram, Buduroi (79 Al. Mitu), Şt. Vasile – M. Dedu. Antrenor: Vasile Neagu.

”Am crezut că putem reveni”

Ciprian Urican, antrenorul Ripensiei, era încântat că a reușit să le transmită jucătorilor încrederea în ”remontada”.


”Felicitările trebuie adresate jucătorilor, care au făcut un meci foarte bun, cu sacrificiu, întâlnind una ditntre cele mai bune echipe din Liga a II-a. O echipă cu foști divizionari A, talentați, formație combativă. Le-am spus de când am venit că nu contează că rămânem cu om în minus, atunci arătăm dacă suntem caractere. În momentul unei eliminări energiile se strâng mult mai bine. Important e că noi am crezut că putem reveni. Câteodată se poate, astăzi din fericire pentru noi, dar am prestat un joc, bun, foarte organizat… Nu am avut niciodată emoții, văd ce se întâmplă în jurul meu, pasiunea oamenilor care au înființat clubul, văd că au emoții, dar nu poți să ai când prestezi un asemenea joc”, a declarat Ciprian Urican, tehnicianul Ripensiei.

”Felicit gazdele, noi nu am părut o echipă bună, doar o repriză a fost bună. Nu am profitat nici de inferioritatea lor numerică, nici de ocaziile avute. Sunt dezamăgit pentru că am venit să câștigăm pentru a ne menține în lupta pentru locul 3. Nu există nicio scuză pentru noi. Nu e ușor să faci o deplasare de zece ore în autocare, cred că e unul dintre motive, dar nu vreau să caut oboseala ca scuză pentru repriza a doua, e și căldura, poate fi un factor. Timișoara și Ripensia ne-a lăsat o impresie foarte plăcută ca spectatori și echipă. Trei echipe consider că joacă fotbal: Ripensia, Chindia și Academica până în iarnă… Le-am pus în încurcătură jocul lor combinativ în prima repriză, traversau momente grele, dar i-am ajutat astăzi, în ghilimele, cu jocul din partea a doua”, a spus Vasile Neagu, ”principalul” oaspeților.

Ilfovenii au cedat cu același scor și pe terenul lui ASU Poli, cât și pe cel al UTA-ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.