Urican debutează fericit: FC Ripensia a învins la Mioveni. Roș-galbenii au condus...

Urican debutează fericit: FC Ripensia a învins la Mioveni. Roș-galbenii au condus cu 2-0, dar au trăit periculos pe final

0
DISTRIBUIȚI

Gazonul bun de pe ”Orășenesc” i-a priit Ripensiei, cel puțin în prima parte, când a condus Mioveniul cu 2-0 prin reușitele lui Cătălin Bădăuță și Adrian Ungureanu. Timișorenii preluați de Ciprian Urican au suferit în schimb pe final, când au dat semne de oboseală, dar gazdele au înscris o singură data. S-a încheiat 2-1 și ”Ripi” se îndepărtează de o parte din formațiile aflate în zona periculoasă.

Prima repriză a fost aproape perfectă pentru ”Ripi” la Mioveni. Roș-galbenii au condus încă din minutul 6, când portarul Croitoru a ieșit pe sub cornerul executat de Călin Toma iar vârful Bădăuță a profitat, marcând simplu pentru 1-0. Replica gazdelor a venit după două minute prin veteranul Ayza, dar brazilianul a trimis în bara din dreapta lui Rădulescu. Putea fi 2-0 în minutul 21, dar Bocșan se afla în poziție de ofsaid la mingea trimisă în fața porții de Mediop. Fundașul timișorean avea să-și lase temporar echipa în inferioritate numerică. S-a accidentat aparent singur după jumătate de oră. A reintrat, dar a mai rezistat doar câteva minute.


Au fost și câteva momente derutante în tabăra oaspete, câci Marius Toma încă nu era trimis în teren în locul lui Cristian Bocșan. Iar ripensiștii s-au apărat din nou în zece la câteva atacuri. Pe lângă că au rezistat bănățenii au punctat din nou cu șase minute înainte de intrarea la cabine. De această dată Mediop l-a servit pe Ungureanu, care a înscris din interiorul careului.

Galben-verzii au atacat mai hotărât în partea a doua, dar Rădulescu s-a opus la lovitura de cap a lui Andrei Neagoe (min. 49). Tot cu partea superioară a corpului a trimis și Bădăuță opt minute mai târziu, dar Croitoru a avut de această dată ”răspuns”. A respins de la colțul scurt precum omologul din poarta opusă. Minutul 62 aduce însă o reușită splendidă în contul lui Rareș Lazăr, care nu i-a oferit vreo șansă lui Rădulescu cu un șut puternic din fața careului spre vinclu. Mioveniul a început să preseze tot mai mult, în condițiile în care ”Ripi” părea să piardă combustibil. Totuși, pe o contră, Mediop putea rezolva partida din minutul 76, însă a lovit transversala după ce Ungureanu i-a returnat mingea. Mai mult, senegalezul scapă singur cu portarul în prelungiri, dar ezită să finalizeze și Rădescu îi ”strică” mingea din spate.

Succesul de azi o duce pe Ripensia la 36 de puncte, opt distanță de zona periculoasă, și la două puncte în spatele adversarului de azi. De remarcat și recordul pozitiv al echipelor timișorene în duelurile cu formațiile antrenate de Laurențiu Roșu.

CS Mioveni: F. Croitoru – C. Alexe, Gugu, Rădescu, R. Lazăr, Fl. Ilie, Mîrzeanu (70 Vintilă), Ed. Neacşu (61 Roșoagă), S. Ivan, Ayza (cpt.), C. Năstăsie (46 Neagoe). Antrenor: Laurenţiu Roşu.

FC Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Apro, Bocşan, C. Toma – Mînecan, L. Tudor, Dumiter (72 Golda), Ad. Ungureanu (79 Bobină) – Bădăuţă, Mediop. Antrenor: Ciprian Urican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.