România are cele mai nesigure drumuri din Uniunea Europeană. Câți oameni mor...

România are cele mai nesigure drumuri din Uniunea Europeană. Câți oameni mor în fiecare zi pe șoselele dezastruoase

0
DISTRIBUIȚI

Cele mai nesigure drumuri din Uniunea Europeană se află în România, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Penultimul loc este ocupat de Bulgaria, scrie rfi.ro.

Rata accidentelor mortale în cele două state este mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori, dublu față de media europeană.

”Se știe lucrul ăsta de ani de zile.


România este campioană la numărul de morți pe drumurile din România. În România mor undeva la 2.000 de oameni în fiecare an, deci aproximativ cinci oameni pe zi. Cele mai sigure țări sunt cele din nordul și din vestul Europei. Suedia este cea mai sigură”, a declarat la RFI Ionuț Ciurea, de la Asociația Pro Infrastructură.

Deși multe țări au raportat o scădere a accidentelor mortale, în România acestea au crescut anul trecut cu un procent.

Principalele motive: lipsa autostrăzilor și gropi uriașe în asfalt, mai spune Ionuț Ciurea.

”Infrastructura precară este cu siguranță una dintre cauze. Acum, depinde și cum ne uităm. Dacă ar fi să ascultăm de poliție, cauzele accidentelor rutiere țin în bună seamă de șoferi. Dar asta este doar partea din poveste, este doar o gândire de suprafață, adică – neadaptarea vitezei la condițiile de drum, depășire interzisă, etc. Dar acum trebuie să ne întrebăm de ce circulă șoferii tare. Ok, o parte dintre ei sunt, cum le spunem noi bizoni, nu respectă regulile de circulație. Dar toți fac asta? Nu, nu toți fac asta. Ne grăbim, suntem obosiți la volan pentru că nu avem autostrăzi. În loc să ne vedem liniștiți de drum, noi trebuie să ocolim gropile din asfalt. Pentru că vrem să ajungem și noi acasă în niște condiții normale”, a mai precizat Ionuț Ciurea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.