Naționala României de futsal și-a luat revanșa la Timișoara în fața Olandei....

Naționala României de futsal și-a luat revanșa la Timișoara în fața Olandei. Victorie la limită pentru formația pregătită de Robert Lupu GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-730197881">
Foto: Virgil Simonescu

Naționala României de futsal și-a luat o mică revanșă la Timișoara în fața selecționatei similare a Olandei după eșecul de ieri de la Sânnicolau Mare. Formația pregătită de Robert Lupu s-a impus cu 1-0, prin golul marcat devreme de Laszlo Szocs. Singurul jucător folosit de la Informatica Timișoara a fost brazilianul naturalizat Felipe Oliveira.

Scorul a fost deschis de Laszlo Szocs, care a profitat în debutul partidei de o pasă de la un adversar. Pe parcursul primei reprize jocul a fost întrerupt puțin deoarece lumina reflectoarelor din ”Olimpia” a slăbit subit. România a avut mai multe ocazii, dar tabela a rămas neschimbată la pauză.

La cinci minute de la reluare Csoma a fost aproape de 2-0, dar portarul Van Maasbommel s-a opus șutului din apropiere. La fel cum a făcut în fața aceluiași Alpar Csoma cu cinci minute înainte de final. Jocul a fost unul destul de dur pentru un amical, drept dovadă pe final, de nervi, un olandez a șutat mai puternic, afectând o placă din tavanul renovat recent în zona comentatorului. Ignat a ratat și el șansa de 2-0. Felipe l-a copiat, când mai era mai puțin de un minut din meci, dar și cu 32 de secunde rămase pe ceas, când portarul a respins cu ajutorul barei.

Pentru România urmează calificările la următoarea ediție de CM. Reamintim că ieri, pe Aranca, olandezii s-au impus în primul test cu 3-2 după ce au fost conduși cu 2-0.

România: Tonița – Pînzaru, Csoma, Ignat, Ferreira. Au mai intrat: D. Stoica, Szocs, Covaci, Felipe Oliveira, Ribeiro. Antrenor: Robert Lupu.

După joc antrenorul Robert Lupu a explicat că nu l-a folosit pe Savio Valadares deoarece acesta are în continuare probleme cu genunchiul, dar nu necesită o intervenție chirurgicală.

”Chiar dacă sunte teste jucătorii își doresc să câștige… Prin aceste amicale încercăm să integrăm și jucătorii noi… Am schimbat șase-șapte jucători și ușor ușor cei noi joacă. Pe Savio l-am folosit doar cu Deva într-un picior. A fost o decizie inspirată, a domnului președinte, eu inițial nu voiam să-l bag în teren. Știam că avem lotul subțire numeric”, a spus Robert Lupu, antrenorul naționalei României și al Informaticii Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.